Iepazīst kokapstrādes uzņēmuma pieredzes stāstu Valdlaučos

Lai pašvaldība veidotu ciešāku sadarbību ar Ķekavas novada uzņēmējiem, iepazītu klātienē to specifiku un izaicinājumus, ar kuriem ikdienā saskaras konkrētais uzņēmums, 27. februārī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska apmeklēja kokapstrādes uzņēmumu SIA “Mežmaļi+” Valdlaučos. Apmeklēt novada uzņēmumus un uzklausīt uzņēmēju pieredzes stāstus plānots arī turpmāk.


Ar kokapstrādes uzņēmumu “Mežmaļi+” attīstības gaitu, ražošanas procesu, ikdienas izaicinājumiem un lielākajiem sasniegumiem pašvaldības pārstāvjus iepazīstināja uzņēmuma saimnieki - Andris Ābiķis, Mārtiņš Siliņš un Ieva Ābiķe.


Kā stāsta uzņēmuma dibinātājs Andris Ābiķis, viņš ir patiesi gandarīts, ka uzņēmums veiksmīgi darbojas bez kredītsaistībām vai ārvalstu investoru līdzekļiem, pārvarot gan krīzes gadus, gan brīžus, kad trūkst kvalificētu darbinieku. Ģimenes uzņēmums vienmēr ir pieturējies pie pašu izvirzītajām vērtībām - nodrošināt kvalitatīvu produkciju no dabīgajiem izejmateriāliem, uzturēt profesionālu un korektu komunikāciju ar klientiem, kā arī pieturēties pie solītajiem izpildes termiņiem.


Uzņēmums dibināts 1996. gadā, bet kopš 2004. gada jaunā ražotne turpina darboties Ķekavas novadā, Valdlaučos. SIA “Mežmaļi+” strādā 24 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums pērn sasniedzis 1 miljonu eiro, kas būtiski - ap 30% no pasūtījumiem tiek eksportēti, bet 70% saražotie koka logi un durvis paliek tepat Latvijā - gan privātmājās, gan renovētajās Rīgas koka arhitektūras celtnēs.


Uzņēmuma vadība priecājas, ka ir iespēja atbalstīt novadu, piedāvājot darbu vietējiem iedzīvotājiem, bet pasūtījumiem “karstākajā” periodā tiek piesaistīti arī jaunieši, kuri iegūst lielisku pieredzi un praksi ražošanas jomā.


Ķekavas novada domes priekšsēdētaja Viktorija Baire augsti novērtē uzņēmuma mērķtiecību, augsto produkcijas kvalitāti, profesionālo sadarbību ar klientiem un izrādīto lojalitāti saviem darbiniekiem. V. Baire atgādina, ka ikviens godprātīgs uzņēmējs ir novada lepnums, tādēļ, saskaroties ar problēmsituācijām vai nepieciešamības pēc padoma, uzņēmēji ir aicināti vērsties pie Ķekavas novada pašvaldības speciālistiem, lai pārrunātu aktuālos jautājumus vai rastu labākos situāciju risinājumus.

 

 

Administratīvā pārvalde

28.02.2019.

  Drukāt