Radošo darbnīcu projekts "Ieskaties sevī!" ir noslēdzies

Biedība “Sociālās inovācijas centrs” periodā no pērnā gada jūnija līdz šī gada februārim Ķekavas novadā sadarbojoties ar “Egomānes studiju” un stikla mākslinieci Martu Ģibieti, kā arī Ķekavas novada biedrību “TeElpa”, Rāmavas Depkina muižu, Ķekavas kultūras namu, Ķekavas Jaunatnes iniciatīvu centru un Dienas centru “Adatiņas”  īstenoja radošo darbnīcu projektu sievietēm “Ieskaties sevī!”.


Projekta mērķis bija veicināt pieaugušo mūzizglītību Ķekavas novadā, organizējot apmācības dažādās Ķekavas novada vietās - Ķekavā, Daugmalē, Baložos, Rāmavā, iespējami tuvu iedzīvotājiem, kā arī veicināt radošumu, un sniegt paliekošu pozitīvu ietekmi uz vietējo sabiedrību, aktivizējot vietējos iedzīvotājus, sniegt iespēju apgūt stikla apstrādes un dažādu rotu gatavošanas prasmes neformālās izglītības ietvaros ar potenciālu, piemēram, projekta laikā iegūtās zināšanas vēlāk izmantot produktu radīšanai, kas piemēroti tirgus vajadzībām un sākt to pārdošanu.


Projektā kopumā tika īstenotas divas kroņu darināšanas darbnīcas, pa vienai Rāmavā un Ķekavas pilsētā, kā arī 5 stikla rotu darbnīcas – viena Ķekavas pilsētā, divas Baložos un divas Daugmalē, kuras kopā apmeklēja 79 Ķekavas novada sievietes dažādos vecumos, vairākas no tām piedalījās vairāk kā vienā nordarbībā, padziļātāk apgūstot stikla rotu darināšanas prasmes. 
 

Projekts tiek īstenots Partnerības "Daugavkrasts" sabiedrības virzītas vietējās attīstības stratēģijas Ķekavas novadam 2015. – 2020. gadam, Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai Latvijas Lauku attīstības programmas 2014.-2020.gadam apakšpasākuma “Darbību īstenošana saskaņā ar virzītas vitējās attīstības stratēģiju” (LEADER), Lauku atbalsta dienesta līdzfinansējumu (projekta Nr.18-04-AL09-A019.2202-000004).

 

 

Projekta vadītaja Anita Stirāne

 anita.stirane@socialinnovation.lv 

04.03.2019.

 

Papildus informācijai:

www.socialinnovation.lv

 https://www.facebook.com/socialinnovation.lv

 

  Drukāt