Startējot projektos, Reģionālā pašvaldības policija uzlabo tehnisko nodrošinājumu

Jau kopš 2017.gada Reģionālā pašvaldības policija veiksmīgi startē Zemkopības ministrijas projektu konkursos, saņemot finansiālu valsts atbalstu Valsts Zivju fonda izsludināto projektu ietvaros, ar mērķi iegādāties tehnisko nodrošinājumu zivju resursu aizsardzības pasākumu īstenošanai.


Kā norāda Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš, projektu ietvaros iegādātais tehniskais nodrošinājums - kvadracikls, sniega motocikls, nakts redzamības kameras, termovizors un pierādījumu nostiprināšanai nepieciešamā videotehnika ir būtisks atbalsts ikdienas policijas darbā.


Tehniskais atbalsts noder ne tika maluzvejniecības apkarošanā, tostarp nelikumīgu zvejas tīklu izņemšanā, bet arī ugunsgrēku lokalizācijā, cilvēku un dzīvnieku glābšanā uz ūdens vai ledus.


Piemēram, kvadracikls bija būtisks atbalsts ugunsgrēka lokalizēšanā, kad 2018.gada augustā izcēlās plaša mēroga meža ugunsgrēks Ķekavas novada Jaunsila teritorijā. Savukārt pateicoties termovizoram, kas ļauj redzēt siltumu izstarojošus objektus tumsā, izdevies atrast personas, kas pēc motorollera nozagšanas slēpušās meža masīvā.


Arī 2019.gadā Reģionālā pašvaldības policija plāno iesniegt projektus atbalsta saņemšanai no Valsts Zivju fonda, lai nodrošinātu zivju resursu aizsardzību Ķekavas novada ūdenstilpnēs.


Valsts Zivju fonda projektus administrē Lauku atbalsta dienests, kas ir Zemkopības ministrijas pakļautībā esoša iestāde.

 

Administratīvā pārvalde

04.03.2019.

 

  Drukāt