Eko diena Ķekavas novadā notiks Lielās Talkas laikā

 Ķekavas novadā 27. aprīlī,  Lielās Talkas dienā, notiks "Eko diena", kuras laikā iedzīvotāji bez maksas varēs nodot nederīgās elektropreces un lielgabarīta atkritumus. Akciju organizē vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.

Līdzīgi kā rudens "Eko dienas" laikā, vairākās novada vietās atradīsies lielizmēra atkritumu konteineri. Tajos iedzīvotāji varēs atstāt sadzīvē nederīgus lielgabarīta atkritumus un savu laiku nokalpojušas elektropreces. Atvestos atkritumus iedzīvotājiem pašu spēkiem jāievieto atbilstošajā konteinerī. Pie konteinera būs atrodama instrukcija, kas uzskatāmi parādīs, kuri atkritumi ir ievietojami atbilstošajā konteinerā. Gadījumā, ja informācija ir nesaprotama vai rodas šaubas un jautājumi, aicinām iedzīvotājus zvanīt uz SIA “Clean R” klientu apkalpošanas centru pa tālruni 67111001.
 
 
Akcijas "Eko dienas" konteineri atradīsies:
  • Baložos, pie daudzdzīvokļu mājas Rīgas ielā 21 ( faktiskā adrese Kūdras iela 1),
  • Baložos, pie daudzdzīvokļu mājas Kr. Barona ielā 2,
  • Ķekavā pie t/c “Liiba”, Rīgas iela 22A,
  • Daugmalē pie vecās katlu mājas “Bāliņi”,
  • Valdlaučos – asfaltētais laukums pie daudzdzīvokļu mājas Atpūtas un Jaunatnes ielas stūrī,
  • Mellupos, pie sociālās mājas "Lilijas 1".
 
Līdzīga akcija Ķekavas novadā norisinājās 2018. gada oktobra nogalē divas dienas. Tās laikā iedzīvotāji nodeva 26,38 tonnas nevajadzīgo lieto. No tām 9,26 tonnas bija nederīgās elektroierīces, bet 17,12 tonnas - lielgabarīta atkritumi. Akcijas popularitāte iedzīvotāju vidū, rosināja Ķekavas novada pašvaldību un "Clean R" organizēt akciju arī pavasara tīrīšanas darbu laikā.
 
 
Nederīgās elektroierīces
"Eko dienas" ietvaros iedzīvotāji var nodot tādas nederīgas elektriskās un elektroniskās iekārtas kā ledusskapji, veļas un trauku mazgājamās mašīnas, elektriskās krāsniņas un radiatorus, putekļu sūcējus, fēnus, gludekļus, kafijas automātus, tosterus, datorus, monitorus, printerus, televizorus, radioaparātus, urbjmašīnas, mobilie tālruņus un citas iekārtas.
 
Lielgabarīta atkritumi
Lielgabarīta atkritumu konteinerā drīkstēs ievietot liela izmēra sadzīves atkritumus, kurus izmēra dēļ nevar ievietot ierastajā atkritumu konteinerā. Piemēram, nolietotas mēbeles, skapīšus, gultas, krēslus, matračus, citas mēbeļu daļas u.tml.
Nododot šīs nederīgās lietas, mēs kopā varam paveikt labu un videi draudzīgu darbu. Nododot šos priekšmetus videi draudzīgai pārstrādei, iedzīvotāji ne vien atbrīvo savu mājokli no nederīgām lietām, bet arī saudzē dabu, jo elektriskās un elektroniskās iekārtas ir videi kaitīgie atkritumi, ko nedrīkst mest sadzīves atkritumu konteineros. Šīs iekārtas satur sastāvdaļas, kas, nonākot vidē vai saskarē ar cilvēku, var būt ļoti kaitīgas. Nodotā tehnika tālāk nonāks pārstrādes centros, kur to izjauks, atdalot plastmasu un citas pārstrādei derīgās sastāvdaļas. 
 
 
 
SIA "Clean R"
19.03.2019.
 
 
 
  Drukāt