Iepazīst Ķekavā radītus unikālus produktus un idejas

Turpinot iepazīt vietējos novada uzņēmējus, 19.martā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska un galvenais projektu vadītājs Māris Ozoliņš apmeklēja uzņēmumus, kas savu uzņēmējdarbību īsteno Ķekavā, tirdzniecības kompleksā “Dālderi”, Nākotnes ielā 1.


Uzņēmums SIA "JOLLE", kas strādā ar zīmolu Krippu, ražo augstas kvalitātes, uzturvērtībām bagātas zirņu uzkodas, kas nesatur alergēnus vai mākslīgās E vielas. “Krippu” krekeros nav sastopams ne glutēns, ne olas, rieksti vai sēklas, tādēļ tos droši savā uzturā var lietot cilvēki ar alerģijām, kā arī veģetārieši un vegāni. Kā stāsta SIA “JOLLE” valdes locekle Jolanta Māziņa ideja par šādu krekeru ražošanu radusies personīgu vajadzību dēļ, tādēļ produkta izveidē ieguldīts īpaši daudz rūpes, mīlestības un, protams, darbs.


Uzņēmums Ķekavu par savām mājām sauc jau vairāk kā divus gadus, nodarbinot piecus darbiniekus, bet karstākajā sezonas laikā tiek pieaicināti papildu palīgi. Uzņēmuma produkcija atrodama dažādos Latvijas pārtikas veikalos, tomēr galvenokārt krekeri tiek eksportēti uz ārzemēm, īpaši pieprasīti tie ir Somijā un Ungārijā. Jolanta Māziņa atzīst, ka liels izaicinājums ir jaunu un piemērotu garšu piemeklēšana, tomēr padomā ir vairāki jaunumi, kurus plānots īstenot jau tuvākajā laikā.


SIA “JOLLE“ kaimiņos atrodas arī SIA „Giline for life”, kas ražo marmelādes konfektes “Konfelāde”, diētisku sīrupu bez cukura un veselības eleksīrus. Uzņēmuma valdes loceklis un vadītājs Māris Logins norāda, ka produkcija tiek ražota Ķekavā, bet galvenais izejmateriāls- āboli tiek iegūti no Latvijas zemnieku saimniecībām. Unikālie produkti galvenokārt tiek tirgoti dažādos gadatirgos un izstādēs, tomēr tos iespējams iegādāties arī internetā, un nosūtīt pircējam uz jebkuru vietu Latvijā. Māris Logins stāsta, ka Ķekavā uzņēmums darbojas jau piecus gadus, bet idejas aizsākumi meklējami paša dārzā, kad kopā ar sievu radusies ideja par ābolu želejas radīšanu. Uzņēmējs atzīst, ka ir pienācis laiks mainīties - meklēt jaunus produkta tirdzniecības kanālus un komunikāciju ar patērētāju, jo nereti valda uzskats, ka produkts bez pievienota cukura nav garšīgs, tādēļ pircējs ir jāuzrunā interaktīvā veidā, sniedzot iespēju pagaršot un pārliecināties pašam!


Nākotnes ielā 1, ko vietējie pazīst kā tirdzniecības centru “Dālderi”, savu jauno mājvietu radis arī ģimenes uzņēmums SIA “Brager 17”, kas sociālajos tīklos atrodams kā “ekka boutique”. Uzņēmuma pamatnodarbošanās ir lāzergriešana, gravēšana un grafiskais dizains. Ikdienā uzņēmums ražo dažādus aksesuārus kāzām, viesībām un jubilejām, tāpat uzņēmums specializējies oriģinālu galda spēļu ražošanā un kooperatīvo dāvanu izgatavošanā. Idejas rada gan uzņēmuma vadītāji- Ivars Girgensons ar sievu Ilzi, gan paši klienti, kas nāk klajā ar savām idejām un jautājumu “vai mēs to varam realizēt?”


“Iespējams ir viss! Griežam, gravējam un apstrādājam visus materiālus izņemot metālu. Šobrīd īpaši aktuāls materiāls ir akrils, kura funkcionalitāte ļauj mums realizēt skaistus projektus, piemēram, kāzu ielūgumus!” lepojas Ivars Girgensons, piebilstot, ka produkciju iespējams iegādāties gan internetveikalā, gan uzrunājot sociālajos tīklos, tāpat iespējams sarunāt produkciju nosūtīt arī uz ārzemēm, lai ar unikāliem produktiem iepriecinātu draugus un radus visā pasaulē!


Ķekavas novada domes vadītāja Viktorija Baire atzinīgi novērtē jauno uzņēmēju radošumu, augstās darbaspējas un spēju ražot unikālus produktus, ko novērtē gan vietējie, gan ārzemēs dzīvojošie.


Iepazīstot novada uzņēmējus, Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji turpinās viesoties pie uzņēmējiem, lai uzklausītu viņu pieredzes stāstus, izaicinājumus un nākotnes plānus.

 

Administratīvā pārvalde

22.03.2019.

 

  Drukāt