Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes piedalās konkursā “No sēklas līdz galdam”

Lai veicinātu bērnu izpratni par augu attīstības gaitu, programmas “Piens un augļi skolai” ietvaros, Ķekavas novada pirmsskolas izglītības iestādes piedalās radošajā konkursā “No sēklas līdz galdam”.


Ķekavas novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādes (PII) “Ieviņa”, “Zvaigznīte”, “Avotiņš”, “Bitīte”, Baložu vidusskolas un Daugmales pamatskolas pirmsskolas grupiņas, kā arī privātās PII iestādes, ar kurām pašvaldība ir noslēgusi deleģēšanas līgumus šajā pavasarī piedalās konkursā “No sēklas līdz galdam”. Konkursa ietvaros 38 PII grupiņās tika nogādātas stādu kastes, kurās bērni, kopā ar pedagogiem iesēs zirņu sēkliņas, lai sekotu līdzi auga attīstības gaitai.


Projekta laikā bērni ne tikai varēs sekot līdzi auga dzīves ciklam un rūpēties par mazajiem stādiņiem, bet arī kopā ar pedagogiem diskutēt par auga pielietojumu ēdiena pagatavošanā un veselīga uztura nozīmi.


Kā novēroja Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes speciālisti, jau nogādājot stādu kastes bērnu dārzos, mazie audzēkņi izrādīja neviltotu sajūsmu un apņēmību rūpēties par stādiņiem.


Radošo konkursu pirmsskolas izglītības iestāžu skolēniem rīko Latvijas Lauksaimniecības universitāte, Zemkopības ministrija un Lauku atbalsta dienests Eiropas Komisijas programmas “Piens un augļi skolai” ietvaros.

 

Administratīvā pārvalde

26.03.2019.

 

 

  Drukāt