Uzlabo satiksmes organizāciju Gaismas ielas un A7 krustojumā

Atsaucoties iedzīvotāju ierosinājumam, turpmāk Ķekavā izbraukšana pa labi  no Gaismas ielas uz autoceļu A7 būs ērtāka, jo krustojumā luksoforam šobrīd tiek uzstādīta papildsekcija.  Līdz ar to tiks uzlabota satiksmes organizācija šajā krustojumā un būtiski mazināsies auto sastrēgumi uz Gaismas ielas.   

 

Pēc iedzīvotāju ierosinājuma saņemšanas Ķekavas novada pašvaldība vērsās ar lūgumu pie VAS “Latvijas valsts ceļiem, kuru pārziņā atrodas minētais satiksmes krustojums. “Latvijas Valsts ceļi”, izvērtējot piedāvājumu, to atbalstīja, un šodien, 16. aprīlī, uzņēmuma pieaicinātie speciālisti uzstāda papildsekciju pie krustojumā esošā luksofora. Plānots, ka šīs satiksmes organizācijas izmaiņas varētu sākt darboties ar 17. aprīlī. Ķekavas novada pašvaldība pateicas iedzīvotājiem un “Latvijas valsts ceļiem” par sadarbību šī jautājuma risināšanā.
 
 
Automašīnu vadītāju ievērībai -  luksofors kustībai noteiktos virzienos ar pildsekciju jeb zaļas bultas signālu uz melna fona pieļauj braukšanu bultas norādītajā virzienā.  Ja bultas signāls papildsekcijā ir izslēgts, tad kustība attiecīgajā virzienā ir aizliegta, pat ja deg galvenais zaļais signāls. Tomēr jāatceras, ka papildsekciju gadījumos priekšroka ir tiem satiksmes dalībniekiem, kuriem ir pilnais zaļais signāls. 
 
 
Administratīvā pārvalde
16.04.2019. 
  Drukāt