Pašvaldība finansiālu atbalstu piešķīrusi 15 vasaras nometņu projektiem

Veicinot un atbalstot izglītības iestāžu, pašvaldības institūciju un sabiedrisko organizāciju iniciatīvu vasaras nometņu projektu izstrādē un realizācijā, Ķekavas novada pašvaldība 12 576 eiro apmērā līdzfinansēs 15 dažādas dienas un diennakts nometnes.

Šogad, noslēdzoties projektu konkursam, līdzfinansējumu nometņu īstenošanai ieguva divas nevalstiskās organizācijas – biedrība “Skolas bērniem” un “Daugmales skolai”, kā arī privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra, Ķekavas novada Jaunatnes iniciatīvu centrs un SIA “Skvoša dārzs”.

Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē, šogad konkursam kopumā tika pieteiktas 26 nometnes, tostarp 23 dienas un 3 diennakts nometnes.

Ķekavas novada bērnu un jauniešu vasaras nometņu projektu konkursa izvērtēšanas komisija atbalstīja 14 dienas un 1 diennakts nometni, kuras atbilst Ķekavas novada bērnu un jauniešu vasaras nometņu projekta konkursa nolikumam. Līdzfinansējuma apjoms vienam bērnam diennakts nometnēs paredzēts 12,00 eiro dienā, savukārt dienas nometnēs – 6,00 eiro dienā.

Izvērtējot vasaras nometņu projektu pieteikumus, tika ņemti vērā šādi kritēriji:

 

  • vērtību orientēta audzināšana;
  • dzīves prasmju veidošana;
  • veselīga dzīvesveida popularizēšana
  • izglītojošā programma;
  • sociālās integrācijas aktivitātes;
  • nometnes satura temporitms;
  • nometnes saturam atbilstošs budžets;
  • iepriekšējo nometņu realizācijas kvalitāte.


Ķekavas novadā deklarētajiem bērniem un jauniešiem šovasar būs iespēja piedalīties pašvaldības līdzfinansētajās nometnēs, kuru laikā varēs iepazīt zirgus un doties ar tiem izjādēs, apgūt veselīga dzīvesveida paradumus un nodoties sportiskām aktivitātēm, kā arī attīstīt radošās prasmes.

Pieteikt savu bērnu kādā no pašvaldības līdzfinansētajām nometnēm, iespējams sazinoties ar konkrētās nometnes kontaktpersonu. Lūdzu ņemt vērā, ka Ķekavas novada pašvaldības Jaunatnes iniciatīvu centra organizētajām nometnēm iespējams pietikties tikai no 13.maija. Sarunas laikā aicinām arī precizēt summu, kas vecākiem jāsedz papildus pašvaldības nodrošinātajam līdzfinansējumam.

Aktuālo vasaras nometņu sarakstu aicinām skatīt un novada mājaslapas sadaļā “Vasaras nometnes 2019”.

Pretendēt uz līdzfinansējuma saņemšanu bērnu un jauniešu vasaras nometnēm varēja Ķekavas novada pašvaldības institūcijas, izglītības iestādes, sabiedriskās organizācijas, juridiskās personas.

 

 

Administratīvā pārvalde

17.04.2019.

 

 

 

  Drukāt