Talkas vietas var vēl pieteikt divas dienas
Sestdien, 27. aprīlī, jau klāt Lielā Talka. Aicinām iedzīvotājus līdz 24. aprīlim plkst. 20.00  pieteikt talkas vietas portālā talkas.lv, norādot atbildīgo personu par talkas organizēšanu, kam būs iespēja saņemt maisus un vienoties ar pašvaldību par savākto atkritumu izvešanu. Kā informē Īpašumu pārvalde, tad šobrīd Ķekavas novadā pieteiktas gandrīz 30 talkošanas vietas, visaktīvāk Baložos un Dzērumos. Vai tu jau pieteici savu talkas vietu?


Šobrīd ikviens Ķekavas novada iedzīvotājs, kas uzņemas kļūt par kādas talkas vietas atbildīgo personu, var oficiāli pieteikt savas talkas vietas portālā talkas.lv, kopējā kartē atzīmējot piesārņoto teritoriju, kas nav privātīpašums. Savukārt tie talkotāji, kuri labprātāk piedalās citu organizētajās talkās, ir aicināti izvēlēties kādu no reģistrētajiem talkas punktiem, lai jau 27. aprīlī pievienotos kādai no pieteiktajām talkas vietām.
 

Pašvaldība Lielajā Talkā koordinē talkas vietu reģistrēšanu novadā un savākto atkritumu aizvešanu. Talkas laikā piepildītie maisi, kas šogad būs divās krāsās: zilā- īpaši plastmasas atkritumiem un sarkanā- nešķirotajiem atkritumiem būs atstājami tikai iepriekš reģistrētajās talkas vietās. Lielās Talkas organizatori atgādina, ka šogad būs iespējams pieteikt talku ne tikai atkritumu savākšanai, bet arī, lai veiktu vides labiekārtošanas darbus, piemēram, ierīkotu puķu dobes. Lielās Talkas koordinatore Ķekavas novadā ir galvenā vides pārvaldniece Sigita Varika (tel.nr. 26417724, e-pasts: sigita.varika@kekava.lv).
 

Papildus informējam, ka paralēli Lielās Talkas norisei, Ķekavas novadā 27.aprīlī norisināsies arī “Eko diena”, kuras laikā iedzīvotāji Baložos, Ķekavā, Valdlaučos, Mellupos un Daugmalē, īpašos konteineros bez maksas varēs nodot nederīgās elektropreces un lielgabarīta atkritumus.
 
Administratīvā pārvalde
23.04.2019
  Drukāt