Ķekavas Mākslas skolas audzēknis saņem Kultūras ministrijas apbalvojumu

Ķekavas Mākslas skolas audzēknis Mariss Zušs un skolotāja Velga Kūkuma 2019.gada 18.aprīlī saņēma Kultūras ministrijas gada balvu par sasniegumiem starptautiskos konkursos, konkrēti par medaļas ieguvi 66.starptautiskajā vizuālās mākslas konkursā Lidicē, Čehijā, foto mākslas nozarē.

 
Šogad Kultūras ministrijas apbalvojumus par īpašiem sasniegumiem 2018. gadā saņēma 49 audzēkņi un 48 pedagogi no 20 izglītības iestādēm. Jaunie talanti guvuši godalgas dejas, mūzikas, mākslas un dizaina konkursos. Panākumi gūti nopietnos konkursos gan tepat Latvijā, gan  Igaunijā, Lietuvā, Polijā, Krievijā, Slovēnijā, Čehijā, Itālijā, Francijā, Turcijā, Vācijā, Ungārijā, ASV un Zviedrijā. Vizuālās mākslas nozarē apbalvojumus saņēma septiņi skolu audzēkņi.


“Veiksme – tā ir sagatavotības un iespējas apvienojums. Lai gūtu panākumus pašmāju un starptautiskajos konkursos, jums vajadzēja gan labi sagatavoties, gan izmantot iespēju sevi labi parādīt,” uzrunājot talantīgos jauniešus, akcentēja kultūras ministre Dace Melbārde. “Lai arī turpmāk daudz labu iespēju jūsu talantam atmirdzēt - novēlu jums iegūto apbalvojumu līdz nesto ticību sev un saviem spēkiem izmantot turpmākā jūsu talanta attīstīšanā, lai piepildītu augstākos mērķus un sapņus, ko profesionālajā karjerā esat nosprauduši un izsapņojuši. Tāpat izsaku vislielāko pateicību un visdziļāko cieņu jūsu pedagogiem, koncertmeistariem un vecākiem par jūsu talanta izkopšanu, grūtā darbā nesot un daudzinot Latvijas vārdu plašajā pasaulē.”

 

 

Fotogrāfs Ilmārs Znotiņš (foto no LNKC arhīva).

 

Ķekavas Mākslas skola

29.04.2019.

  Drukāt