Apkops ozolus pie mājām “Kaučas” un Ķekavas ambulances

Ķekavā, pie mājām “Kaučas” un Ķekavas ambulances, 7. un 8. maijā SIA “Labie koki” veiks kopumā trīs ozolu vainagu sakopšanu, veidošanu,  koku dziļo sakņu aerāciju ar augsnes uzlabošanu. Lai nodrošinātu iedzīvotāju drošību, darbu izpildes laikā būs apgrūtināta iebraukšana un iedzīvotāju pārvietošanās no Gaismas ielas atzara līdz Ķekavas ambulancei.


Pēc pašvaldības aicinājuma apsekojot ozolus pie mājām “Kaučas” un Ķekavas ambulances un novērtējot to stāvokli, SIA “Labie koki” speciālisti secināja, ka ozolu vainagus iespējams atslogot, tādējādi uzlabojot iedzīvotāju drošību koku tuvumā un pasargājot ozolus no turpmākas zaru lūšanas. Līdz ar to 7. un 8. maijā plānota ozolu vainagu sakopšana.
 

Lai koku apkopšanas darbi noritētu droši, darbu izpildes laikā būs apgrūtināta iebraukšana un iedzīvotāju pārvietošanās no Gaismas ielas atzara līdz Ķekavas ambulancei, kā arī tiks ierobežota transportlīdzekļu novietošana pie apaļajiem betona puķu traukiem un Ķekavas ambulances stāvlaukumā. Koku sauso zaru izzāģēšanas un lapotnes veidošanas laikā drošību nodrošinās SIA “Labie koki” darbinieki, kuri dežūrēs darbu norises vietā.
 

Tāpat darbu ietvaros pie viena no ozoliem, kas atrodas pie Ķekavas ambulances, tiks uzstādīta zīme “Ekoloģiskās dabas daudzveidība”, norādot uz ozola īpašos statusu.

 

Īpašumu pārvalde

02.05.2019.

 

  Drukāt