Piemin Ķekavas kaujas 95. gadadienu

 

21. martā Ķekavas novada Kuģu brāļu kapos pieminēja Ķekavas kaujas 95. gadadienu un godināja tajā kritušos karavīrus.
 
Šogad aprit 95 gadi, kopš 1.Daugavgrīvas latviešu strēlnieku bataljons un 2.Rīgas latviešu strēlnieku bataljons piedalījās 1.Pasaules kara kaujās un 1916.gadā izcīnīja smagas kaujas pie Ķekavas. Šīs kaujas ir īpašas ar to, ka aptuveni 75% strēlnieku bija brīvprātīgie.
 
Piemiņas pasākumā pulkvedis un grāmatas "Aizmirstie karavīri", kurā tieši stāstīts par strēlnieku kaujām pie Ķekavas 1916. gada martā, autors Jānis Hartmanis klātesošajiem pastāstīja par 95 gadus senajiem notikumiem. Klātesošie ar klusuma brīdi godināja kritušos karavīrus, iededza svecītes un nolika ziedus pie pieminekļa.
 
Pasākumā piedalījās Ķekavas novada Domes deputāts Juris Jerums, Nacionālās aizsardzības akadēmijas 1. kursa kadeti un Mācību vadības pavēlniecības štāba virsnieki un instruktori.
 
Ķekavas novada pašvaldība ar pulkvedi, Nacionālo bruņoto spēku vecāko ekspertu Jāni Hartmani pasākuma laikā panāca vienošanos par kopīgu pasākumu organizēšanu, tāpēc jau drīzumā tiks organizēta sakopšanas talka uz Nāves salas un piemiņas pasākums septembrī.

 

Sabiedrisko attiecību daļa

 

  Drukāt