Stāvlaukuma būvniecības laikā izbūvēti jauni ūdensvadu un lietus ūdens kanalizācijas tīkli

Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti informē, ka stāvlaukuma rekonstrukcijas darbi Ķekavā, Gaismas ielā 19 tuvojas noslēdzošajam darbu posmam. Jau paveikti ūdensvada tīkla pārbūves darbi, tāpat izbūvēti jauni lietus ūdens kanalizācijas tīkli, kas turpmāk novērsīs peļķu veidošanos šajā teritorijā.


Aktīvs darbs joprojām turpinās pie siltumtrases un kanalizācijas tīklu pārbūves, lai maijā varētu uzsākt pirmos ceļa seguma asfaltēšanas darbus.


Aprīlī pilnībā noslēgušies ūdensvadu tīklu pārbūves darbi, 95% apmērā paveikta arī lietus ūdens kanalizācijas tīkla izbūve, iestājoties maijam aktīvs darbs tiek turpināts pie siltumtrašu un kanalizācijas tīklu pārbūves, ielu apgaismojuma ierīkošanas, kā arī ceļu konstruktīvo iekārtu izbūves.


Maijā plānots uzsākt ceļu apmaļu izbūvi, bruģēšanas, kā arī pirmos asfaltbetonēšanas darbus, lai pēc iespējas ātrāk atvērtu stāvlaukumu automašīnu novietošanai.


Stāvlaukuma rekonstrukcijas laikā konstatēti no iepriekšējiem būvniecība posmiem zemē ierakti seni komunikācijas tīklu pārpalikumi, kas kopā arī pārējiem būvgružiem veido ap 27 m3 lielu atkritumu daudzumu. Apjoma ziņā lielākais viengabala nesadalāms betona bluķis svēra ap 6 tonnām, tāpat atrasti vairāki kaļķa kluču atlikumi.


Tāpat nepilnīgas iepriekšējās topogrāfijas dēļ stāvlaukuma pārbūves laikā konstatēts, ka nepieciešams veikt atsevišķus papildu darbus saistībā ar siltumtrases pārbūvi, tāpat nolemts ierīkot arī optiskos kabeļus, kas savā starpā savienotu Gaismas ielas 19 ēku komunikācijas tīklus.


Stāvlaukuma teritorijā plānots ierīkot LED apgaismojumu, tādējādi paredzot gan energoefektivitātes uzlabošanos, gan elektrības ekonomiju.


Kā norāda Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes speciālisti, jārēķinās, ka sakarā ar būvniecības sezonas iestāšanos visā valstī, jau šobrīd ieilguši būvmateriālu piegādes termiņi, tādēļ stāvlaukuma būvniecības noslēgums plānots augusta mēnesī.


Būvniecības laikā iedzīvotājiem ir jārēķinās ar dažādām neērtībām – satiksmes ierobežojumiem un īslaicīgiem ūdenspadeves traucējumiem, taču diemžēl būvniecības darbus bez tiem nav iespējams paveikt.  Ķekavas novada pašvaldība pateicas iedzīvotājiem par saprati un aicina uz kopēju sadarbību laba mērķa īstenošanā. 

 

 



Administratīvā pārvalde

02.05.2019.

  Drukāt