Tuvojas nobeigumam ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve Loreķu laukā

Ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūve Loreķu teritorijā Ķekavā Eiropas Savienības Kohēzijas fonda projekta “Ūdenssaimniecības pakalpojumu  attīstība Ķekavā 4. kārta” ietvaros norit atbilstoši saskaņotajam būvdarbu kalendārajam grafikam un pamazām tuvojas noslēgumam.

Ūdensvada un kanalizācijas tīkli izbūvēti vairāk kā 98% apjomā. Arī pieslēgumu vietu izbūve pie īpašumiem jau pārsniedz 95% no plānotā. Būvniekam nedaudz aizkavējusies kanalizācijas sūkņu staciju piegāde, taču līdz jūnija beigām plānots pabeigt visus inženierkomunikāciju izbūves darbus, tajā skaitā arī pieslēgumu kanalizācijas spiedvadam Ķekava-Rīga.
 

Pēc iedzīvotāju piedzīvotajiem nepatīkamajiem brīžiem ar piekļūšanu saviem īpašumiem februāra un marta mēnešos šobrīd, izbūvējot komunikācijas, būtiski uzlabojusies situācija ar ielu un ceļu seguma sakārtošanu. SIA “Ostas Celtnieks” pilda savus kritiskajā brīdī dotos solījumus, un ielu seguma atjaunošana varētu tikt pabeigta pirms būvdarbu līgumā noteiktā termiņa.
 

Gandrīz visās ielās Loreķu teritorijā ir pabeigta ielu seguma pamatnes sagatavošana. Kuršu un Druvas ielās darbi pabeigti pilnībā, arī ielu nomaļu sakārtošana un zālāju atjaunošana. Atsevišķās ielās un ielu posmos, kur pirms  projekta uzsākšanas ielām bija asfalta vai frēzētā asfalta segums, asfaltēšanas darbi paredzēti maija beigās un jūnijā.
 

Jau izbūvēti vairāki pieslēgumi ūdensvada un kanalizācijas tīklam Kuršu, Druvas un Vīķu ielās, kur kanalizācijas notekūdeņu savākšana tīklā iespējama jau šobrīd. Pārējā Loreķu teritorijas daļā iedzīvotāji pieslēgties centralizētajam ūdensvada un kanalizācijas tīklam varēs no jūlija, kad būs pabeigta jaunā ūdensvada dezinfekcija un kanalizācijas tīklu pārbaudes.
 

Jau šobrīd SIA “Ķekavas nami” ir izsnieguši tehniskos noteikumus pieslēgumu izbūvei vairākiem desmitiem Loreķu teritorijas privātmāju īpašniekiem. Tomēr aicinām īpašniekus vēl aktīvāk saņemt tehniskos noteikumus un veikt pieslēgumu izbūvi. Iepazīties ar pieslēgšanās kārtību ŪK tīkliem un izdrukāt iesnieguma formu par tehnisko noteikumu saņemšanu iespējams SIA “Ķekavas nami” mājas lapas www.kekavasnami.lv sadaļā “Ūdenssaimnieciba-2” vai saņemt SIA “Ķekavas nami” birojā Rāmavas ielā 17, Rāmavā, Ķekavas novadā. Iesniegumus un pamatojošos dokumentus iespējams arī sūtīt ieskenētus uz e-pastu juris@kekavasnami.lv . Tehnisko noteikumu izsniegšana ir bezmaksas.
 

Īstenojot kanalizācijas un ūdensapgādes tīklu paplašināšanu Ķekavā, tiks izbūvēti  9,1 km ūdensapgādes tīklu un 9,8 km pašteces kanalizācijas tīklu, 0,75 km kanalizācijas spiedvada, kā arī sešas kanalizācijas sūkņu stacijas ar pieslēgumu kanalizācijas spiedvadam uz Rīgas notekūdeņu attīrīšanas ietaisēm. Projekta ietvaros tiks nodrošinātas ūdensvada un kanalizācijas pieslēguma vietas pie īpašuma robežas 480 Loreķu iedzīvotājiem. Tiks nodrošinātas ugunsdrošības prasības, ierīkojot ugunsdzēsības hidrantus projekta teritorijā. Būvdarbu pabeigšana un objekta nodošana ekspluatācijā paredzēta 2019.gada vasarā.
 

Kohēzijas fonda līdzfinansējums projektā paredzēts 1 224 776 eiro, Ķekavas novada pašvaldība līdzfinansē ūdensvada un kanalizācijas tīklu izbūvi projekta teritorijā  3 270 944  eiro apmērā.

Vairāk informāciju par projekta īstenošanu   var saņemt pie SIA „Ķekavas nami” galvenā inženiera Jāņa Freiberga (t. 29255787)vai pie projekta koordinatora Jura Firsta (t. 29126835).

 

SIA „Ķekavas nami”

projektu koordinators Juris Firsts

09.05.2019.

 

  Drukāt