Metālapstrādes uzņēmums Ķekavā dažu gadu laikā sasniedz 11 miljonu eiro lielu apgrozījumu

Turpinot iepazīt vietējos novada uzņēmējus, 7.maijā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska un galvenais projektu vadītājs Māris Ozoliņš apmeklēja metālapstrādes uzņēmumu “EMJ Metāls”.


Uzņēmums SIA "EMJ Metāls" lepojas, ka ir 100% Latvijas kapitāla metālapstrādes uzņēmums, kas nepilnu 9 gadu laikā spējis izaugt no neliela, vien divus klientus apkalpojoša uzņēmuma, līdz ražotnei, kas nu strādā ar pasaules lielākajiem tērauda izgatavotājiem, apkalpojot vairāk kā 1000 klientus un nodrošinot nepārtrauktu, 24 stundu ilgu darba procesu, ik dienas apstrādājot ap 35 tonnām metāla lokšņu. Uzņēmuma pamatdarbība ir metālapstrāde, tostarp alumīnija un nerūsējošā tērauda lokšņu lāzergriešana, radot visdažādākos metāla produktus, sākot no zobratiem, beidzot ar automašīnu detaļām un visdažādākajām konstrukciju sastāvdaļām.


Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs un dibinātājs Ēriks Altroks lepojas, ka uzņēmuma darbinieki ir kā liela ģimene, kurā ikvienam ir iespēja augt, attīstīties, nākt klajā ar savām iniciatīvām un idejām. “Iespējams, ka attieksme pret darbiniekiem, ko uztveru, kā vienu lielu ģimeni un stipru komandu ir arī viena no mūsu veiksmes atslēgām. Iekārtas bez cilvēkiem ir tikai mašīnas”, atzīst Ēriks Altroks, piebilstot, ka uzņēmums strādā ar modernākajām pasaules līmeņa tehnoloģijām un iekārtām.


Uzņēmums nodarbina ap 100 darbiniekiem, 60 no tiem strādā ražotnē Ķekavā, bet pārējie Olaines ražotnē. Līdzīgi kā citviet Pierīgā, arī uzņēmums “EMJ Metāls” ik pa laikam sastopas ar darbaspēka trūkumu, tādēļ nākotnē uzņēmums plāno attīstīt ideju par daudzdzīvokļu ēkas būvniecību Ķekavā, lai spētu darbiniekiem piedāvāt iespēju dzīvot jaunos un modernos dzīvokļos, netālu no darbavietas. Lai īstenotu projektu uzņēmums jau ir iegādājies nekustamo īpašumu Ķekavas centrā, šobrīd notiek aktīvs darbs pie būvprojekta un tehnisko dokumentu sagatavošanas.


Eksports uz Eiropu, Skandināviju un ASV veido ap 46% no saražotā preču apjoma, paredzot, ka nākotnē šis rādītājs varētu vēl pieaugt. Būtiski, ka uzņēmumam ir svarīgi strādāt ne tikai ar mērķi gūt peļņu, bet atbalstīt arī sociāli atbildīgus projektus.


No velosipēda zobrata līdz pat vairāku simtus kilogramiem smagām konstrukcijām, no mazas idejas līdz pasaules zīmolu pārstāvētu uzņēmumu pasūtījumiem- uzņēmums “EMJ Metāls” kopš 2010.gada ik gadu ir palielinājis savu apgrozījumu un peļņu, investējot arvien jaunākās iekārtās, lai turpinātu paplašināties un attīstīt sniegto pakalpojumu kvalitāti un izgatavošanas ātrumu. Pērn uzņēmuma konsolidētais apgrozījums sasniedzis 11 miljonus eiro, savukārt šī gada 4 mēnešos tas ir palielinājies par 50% salīdzinot ar 2018.gada 4 mēnešiem. Raugoties nākotnē, vadītājs Ēriks Altroks atzīst, ka uzņēmuma galvenā prioritāte jau vairāku gadu garumā ir vēlme attīstīties un pieņemt arvien jaunus profesionālos izaicinājumus.


Administratīvā pārvalde
09.05.2019.

  Drukāt