Baložu Tautas teātris maijā devās viesizrādēs uz Vāciju

Baložu Tautas teātris no 10. līdz 13. maijam ar viesizrādēm viesojās Hamburgā, Vācijā.  Kā informē režisors Reinis Vējiņš, teātris uz Vāciju devās pēc Latviešu biedrības Hamburgā uzaicinājuma.


Baložu Tautas teātris saņēma uzaicinājumu no  Latviešu biedrības Hamburgā piedalīties tās organizētajos pasākumos maijā. Teātris uz Hamburgu devās ar divām izrādēm – Ādolfa Alunāna “Muceniece un mucenieks” un bērniem veltītu izrādi “Lutauša nedienas”.


Izrāde “Muceniece un mucenieks” tika aizvadīta Gemeinderhaus Kreuzkirche greznajās telpās, kur kopā sanāca vairāki desmiti latviešu, lai baudītu teātra sniegumu. Skatītāji ar veltīja ovācijas un atzinīgus vārdus Baložu Tautas teātra aktieriem. Šī  arī bija pirmā reizi, kad Hamburgā viesojas teātris no Latvijas – Baložu Tautas teātris no Ķekavas novada bija pirmais. Pēc izrādes saviesīgajā vakarā kopīgi ar vietējiem latviešiem tika izdejotas un izdziedātas latviešu dziesmas.


Savukārt ar bērniem veltītu izrādi “Lutauša nedienas” teātris uzstājās Latviešu sestdienas skoliņā Hamburgā, kur pēc izrādes kopīgi tika aizvadītas radošās meistarklases.


Baložu Tautas teātris ir saņēmis atkārtotu uzaicinājumu doties viesizrādēs uz Hamburgu.


Sakām lielu paldies Ķekavas novada pašvaldībai un Baložu pilsētas kultūras centram par atbalstu, kā arī Latviešu biedrībai Hamburgā un Latviešu sestdienas skoliņai Hamburgā. 

 

 

Režisors Reinis Vējiņš

16.05.2019.

 

 

  Drukāt