Skolēnu vasaras nodarbinātības projektam pieteiktas vairāk kā 80 vakances

Ķekavas novada pašvaldības aicinājumam pieteikt vakances skolēnu darbam vasarā šobrīd atsaukušies 15 uzņēmumi, piedāvājot skolēnu brīvlaikā kopumā vairāk kā 80 vakances.


Uzņēmēji skolēniem piedāvā darboties vides labiekārtošanas, uzkopšanas un dārzkopības jomā, piemēram, pļaut zāli, ravēt puķu un dārzeņu dobes, palīdzēt lauku saimniecībā, tostarp zirgu aploku sakopšanā, kā arī iekārtot teritoriju svētkiem un pasākumiem. Vairāki uzņēmumi piedāvā iespēju apgūt pārdevēja palīga prasmes, attīstot iemaņas klientu apkalpošanas jomā un mazumtirdzniecībā.

Darba rokas tiek meklētas arī sabiedriskās ēdināšanas, sociālā darba un biroja darba jomās. Arī šogad uzņēmēji piedāvā skolēniem iesaistīties bērnu nometņu organizēšanā, kļūstot par nometņu vadītāju palīgu un sociālo mediju speciālistu.

Saraksts ar skolēniem piedāvātajām vakancēm apskatāms te. 

Ķekavas novada uzņēmēji darbavietas novadā deklarētajiem skolēniem vēl var pieteikt, aizpildot pieteikuma anketu šeit.

Atgādinām, ka, atbalstot vietējos uzņēmējus, Ķekavas novada pašvaldība segs 50% no vasarā nodarbināto skolēnu darba algas. Iniciatīva - nodrošināt pusi darba algas par tiem 13-18 gadus vecajiem skolēniem, kuri mācās novada vispārējās izglītības iestādē un ir deklarēti (vai viens no vecākiem ir deklarēts) Ķekavas novadā, tiek īstenota jau sesto gadu.

Kā norāda uzņēmēji, kas jau iepriekš ir piedalījušies projektā, darba devējam sadarbība ar skolēniem ir lieliska iespēja gan iegūt papildus atbalstu ikdienas darbos, gan iepazīt jauno paaudzi kā potenciālo darbinieku nākotnē.

Skolēni jau var pieteikties izsludinātajām vakancēm, nosūtot savu CV un motivācijas vēstuli uz e-pasta adresi darbs.vasara@kekava.lv. Tabula ar piedāvātajām vakancēm vēl tiks papildināta līdz jūnija beigām. Pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldes darbinieki šajā procesā ir kā starpnieki – saņemot CV un motivācijas vēstules, pieteikumi tālāk tiek nosūtīti darba devējam, kurš savukārt izvēlas skolēnus darbam vasarā. Infografika par skolēnu pieteikšanās procesu izvēlētajai vakancei apskatāma te.

Papildus informāciju var saņemt Ķekavas novada pašvaldības Izglītības, kultūras un sporta pārvaldē pa tel.nr. 67935824.

 

 

Administratīvā pārvalde
21.05.2019.

  Drukāt