Ķekavas novada darba birža pulcē vairāk nekā 100 darba meklētājus

16.maijā pirmo reizi norisinājās Ķekavas novada darba birža, kuru apmeklēja vairāk nekā 100 darba meklētāji, tostarp skolēni, kuriem bija iespējams pieteikties vasaras nodarbinātības projekta vakancēm.

Darba biržā klātienē piedalījās Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāvji un 7 uzņēmumi - SIA “Rimi Latvia”, SIA “Maxima Latvija”, SIA “Baltic Logistic Solutions”, SIA “Dojus Latvija”, SIA “EMJ Metāls” un Kempings Zanzibāra. Uzņēmumu stendos bija iespējams iepazīties ar aktuālajām vakancēm un no uzņēmuma pārstāvjiem uzzināt papildus informāciju par darba apstākļiem, bonusiem u.c. darba meklētājiem nozīmīgiem jautājumiem. Tāpat vakances piedāvāja arī tādi uzņēmumi kā AS “Ķekavas putnu fabrika”, SIA “Three L Technologies”, AS “SEB banka”.

Īpaši liela interese bija novērojuma no jauniešiem, jo Darba biržas ietvaros sākās pieteikšanās arī skolēnu vasaras nodarbinātības projekta vakancēm. Pasākuma ietvaros darbojās arī Jaunatnes iniciatīvu centra stends, kurā uz vietas bija iespējams radīt savu CV un motivācijas vēstuli. Darba biržas norises laikā tika saņemtas 43 skolēnu vakances, bet iepazīties ar vakancēm un tām pieteikties joprojām ir iespējams: https://kekava.lv/pub/index.php?id=2158

Kempinga “Zanzibāra” pārstāve apliecināja, ka Darba birža ir vērtīgs nākamā darbinieka atrašanas formāts arī uzņēmējam, jo ir iespēja klātienē satikt potenciālo darbinieku un veikt pirmo sarunu. Ķekavas novada pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska norāda: “Šādu pasākumu rīkojām pirmo reizi, tomēr ņemot vērā dalībnieku skaitu un skolēnu lielo interesi, saprotam, ka šāds pasākums patiesi ir nepieciešams. Noteikti analizēsim, kā vēl efektīvāk sasniegt mērķauditoriju, lai savestu kopā darba devēju un potenciālo darbinieku, tādēļ arī nākamgad plānojam organizēt šāda veida aktivitātes!”

Sižets par Ķekavas novada Darba biržu apskatāms te:

 

 

 

 

Administratīvā pārvalde
21.05.2019.


  Drukāt