Pirmajā Ķekavas velobraucienā finišē 447 dalībnieku

Sestdien, 25. maijā, Ķekavas novada sporta svētku ietvaros norisinājās pirmais Ķekavas velobrauciens, kurā startu pieredzēja kā paši mazākie riteņbraucēji, tā arī velo entuziasti un profesionāli riteņbraucēji, kas cīnījās par punktiem sacensību “Elkor – Giant” Latvijas kausa posma ietvaros.


Mijoties spēcīgam pretvējam un siltiem saules stariem, 25.maijā veiksmīgi noslēdzies pirmais Ķekavas velobrauciens, kas četrās dažādās distancēs pulcēja plašu dalībnieku un līdzjutēju skaitu. Latvijas aktīvākie šosejas riteņbraucēji piedalījās 80 km garajā Ķekavas avota sporta distancē. Kā informē Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra, tad šajā distancē absolūtajā vērtējumā, 53 dalībnieku konkurencē godalgotās vietas ieņēma: 1.vieta – Kristaps Pelčers, 2.vieta – Ivo Viļumovs, 3.vieta – Egons Rozenfelds.


Izaicinošajā 45 km garajā Putnu fabrikas “Ķekava” tautas distancē “Stiprie stilbiņi” finišu sasniedza 124 velobraucēji, bet uz goda pjedestāla kāpa Ivars Milužs, kurš ieguva 1.vietu, kā arī Krišjānis Ratiniks un Romans Trojanovs, kuri attiecīgie ieguva 2. un 3.vietu.


Visplašāk pārstāvētajā Oshee ģimenes distancē finišēja 183 dalībnieki, septiņu kilometru garajā trasē pirmo vietu ieņēma Eldars Šarafutdinovs, bet īpašās nominācijās tika sveiktas piecas ģimenes: “Krāšņākā” – Koļesovu ģimene (Marina, Sofija un Stefānija), “Jautrākā” – Linbergu ģimene (Sandris, Evelīna, Inese un Karolīna), “Kuplākā” (izlozes kārtībā) – Lipšānu ģimene (Agnese, Tīna, Sandis, Ralfs-Kristers un Toms), “Patriotiskākā” – Vanagu ģimene (Marta, Evita, Jānis un Edgars), “Skaļāka” – TDA “Zīle”. Specbalvu, TU Saldējuma aukstuma somu pilnu ar saldējumu, ar izlozes palīdzību ieguva Māris Dalbiņš.


“Herkuless” bērnu distanci pievarēja 87 mazie censoņi, lai motivētu jauniem izaicinājumiem, katrs dalībnieks saņēma piemiņas medaļu un pārsteiguma balvu. Ķekavas sporta svētku ietvaros notika arī ikgadējās bērnu sacensības "Stiprais cālis" ar dažādām aktivitātēm pašiem mazākajiem svētku dalībniekiem, kas noslēdzās ar bērniem iemīļoto putu ballīti.

 

Atbalstītājiem un līdzjutējiem tika nodrošinātas dažādas sportiskās aktivitātes - laivošana, šautriņu mešana, basketbola soda metieni, vieglatlētika ar daudzcīņas elementiem u.c., kā arī spraigā cīņā tika aizvadīts pludmales volejbola turnīrs.


Ķekavas novads izsaka pateicību ikvienam dalībniekam un līdzjutējam, kas ar savu klātbūtni radīja īstus sporta svētkus! Tāpat liels paldies sacensību ģenerālsponsoram Putnu fabrikai "Ķekava” un atbalstītājiem – "Ķekavas avots", "Herkuless", "TU saldējums", "Bella Happy", "Piebalgas alus", TC "Liiba", "Baltā bura", "Oshee", "Sporta punkts", "ŠKODA" automašīnu oficiālais pārstāvis Latvijā – "GREEN MOTORS", "Baltā bura", "Rīgas šampanietis", "Hanzas maiznīca", "My Fitness" un  "Narvesen".  Ķekavas velobraucienu organizēja Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūra.


Ķekavas velobrauciena rezultātus skatīt šeit - fotofiniss.lv, savukārt plašo foto galeriju iespējams aplūkot Ķekavas novada mājas lapas foto sadaļā.


 

Administratīvā pārvalde
28.05.2019. 

  Drukāt