Dibina Ķekavas novada pensionāru biedrību

 

23. martā Ķekavas kultūras namā 58 pensionāri nodibināja Ķekavas novada pensionāru bezpeļņas biedrību Polārblāzma. Par tās valdes priekšsēdētāju tika iecelta sabiedriski aktīvā novadniece Ludmila Petruša.  

 

Biedrības mērķi:
  • aizstāvēt Ķekavas novada pensionāru sociālas, ekonomiskās un tiesiskās intereses;
  • iesaistīties sabiedriskajā, kultūras un saimnieciskajā dzīvē;
  • veicināt pensionāru līdzdalību sabiedriskajos procesos;
  • veicināt savstarpēju saskarsmi veselīga dzīvesveida aktivizēšanai, pilnveidošanai un popularizēšanai;
  • veicināt pensionāru darba un dzīves novērtējumu un izmantošanu sabiedrībā;
  •  nodarboties ar labdarību;
  • veicināt sadarbību ar Ķekavas novada pašvaldību un tās iestādēm, kā arī ar nevalstiskajām organizācijām Latvijā un ārvalstīs;
  • iesaistīties mūžizglītības un citās Eiropas fondu programmās.    

 

Sanākušie pensionāri aktīvi iesaistījās biedrības mērķu un statūtu apspriešanā, viņu racionālie priekšlikumi tika nekavējoties iekļauti minētā dokumentā.
 
 
Atbilstoši biedrības dibināšanas noteikumiem tika ievēlēta biedrības padome 21 cilvēka sastāvā, ievērojot principu, ka padomes locekļi proporcionāli pārstāv visu novada administratīvo teritoriju.
 
 
Kā pēdējais darba kārtības jautājums bija biedrības izpildinstitūcijas, proti, valdes ievēlēšana, kas sastāv no pieciem locekļiem. Klātesošie pensionāri valdē ievēlēja Marutu Kudiņu, Juri Krūmiņu, Ludmilu Petrušu, Ilgu Priedi un Airu Švalkovsku. Savukārt par biedrības revidentu - Brigitu Auželi.       
 
Pensionāru biedrības valde sanāks vienu reizi nedēļā  - ceturtdienās plkst. 13.00 Ķekavas kultūras namā. Bet biedrības padome - vienu reizi mēnesī, certurtdienās plkst. 13.00 Ķekavas kultūras namā.
 
 
 Biedrībā var iestāties jebkurš Ķekavas novada pensionārs, juridiska persona vai tiesībspējīga personālsabiedrība, kas veicina biedrības mērķu sasniegšanu, iesniedzot rakstisku pieteikumu.
 
 
Pēc ilgām diskusijām sanākušie pensionāri vienojās, ka biedru nauda būs 2 lati gadā.
 
 
 
Sabiedrisko attiecību daļa
  Drukāt