Labiekārtota atpūtas vieta pie Daugavas Ziedonī

Ķekavas novada pašvaldība labiekārtojusi atpūtas vietu pie Daugavas Ziedonī. Atpūtas vieta tika veidota un labiekārtota atbilstoši universālā dizaina prasībām, tādēļ to ērti varēs izmantot gan bērni un ģimenes, gan seniori un personas ar īpašām vajadzībām.


Labiekārtošanas darbu rezultātā ir izveidots gājēju celiņš, smilšu pludmales zona, uzstādīts rotaļu elements, velosipēdu statīvs, lapene, ģērbtuve un informācijas stends, kā arī novietota biotualete. Tāpat teritorija ir aprīkota ar apgaismojumu, soliņiem un atkritumu urnām, kā arī autostāvvietu cilvēkiem ar īpašām vajadzībām vai operatīvajam (neatliekamās palīdzības) transportam. Ķekavas novada pašvaldība veiks arī niedru pļaušanu un sekos ūdens kvalitātes novērtēšanu, lai tas neradītu kaitējumu peldētāju veselībai.


Projekta Nr. 1-08/108/2018 “Atpūtas vietas pie Daugavas Katlakalna ciemā labiekārtošana un vides pieejamības nodrošināšana” mērķis ir uzlabot publisko ūdeņu kvalitāti un ekoloģisko stāvokli; nodrošināt publisko ūdeņu vides pieejamību Ķekavas novadā, labiekārtojot atpūtas vietu pie Daugavas Katlakalna ciemā, kā arī  uzlabot dzīves vides kvalitāti novada iedzīvotājiem un viesiem.

Projekts īstenots ar valsts budžeta programmas „Vides aizsardzības fonds un iemaksas starptautiskajās organizācijās” apakšprogrammas „Vides aizsardzības projekti” vadlīnijā „Ūdeņu aizsardzība” aktivitātē „Publisko ūdeņu pārvaldība” līdzfinansējumu.

 

 

 


Attīstības un būvniecības pārvalde
11.06.2019.

  Drukāt