Mūžības ceļos aizsaukts Ķekavas novada Goda pilsonis Marģers Lūsis

 Naktī no 6. uz 7. jūliju mūžībā aizsaukts novadnieks, apbalvojuma “Ķekavas novada Goda pilsonis” saņēmējs un ilggadējs izstāžu centra “Rāmava” vadītājs Marģers Lūsis.

 

Marģers Lūsis dzimis 1944. gadā un vairāk kā 30 gadus bijis izstāžu kompleksa "Rāmava" saimnieks, kurā vairāk nekā 20 uzņēmumi ir iekārtojuši savas pārstāvniecības un tirdzniecības vietas, un vairums no tiem ir ar lauksaimniecību saistīti uzņēmumi.Viņš katru gadu sadarbībā ar Latvijas Republikas  Zemkopības ministriju rīkoja lauksaimniecības izstādes – “Pavasaris”, “Lauksaimniecības tehnika” un “Lauku sēta”. Tie ir nozīmīgi notikumi Latvijas lauksaimniecībā un tās attīstības veicināšanā.
 
 
Bet bez sava tiešā darba Marģers Lūsis bija atvērts dažādām dzīves aktivitātēm – sportā, kultūrā, izglītībā un labdarībā. Viņš ir atbalstījis Ķekavā rīkotās amatieru autorallija sacensības, starptautisko bērnu un jauniešu folkloras festivālu “Pulkā eimu, pulkā teku”, Latvijas jauno stāstnieku konkursu “Teci, teci valodiņa”, Latviešu Sieviešu invalīdu asociāciju “Aspazija” un veicinājis jauniešu veloaktivitātes.  
 
 
Mēdz teikt, parādi man māju un pagalmu, es pateikšu, kāds saimnieks esi, bet arī šajā jomā ar Lūša kungu viss bija vislabākajā kārtībā. To apliecina Ķekavas pagasta diplomi par sakoptāko lauku sētu un uzņēmumu.
 
 
Marģera Lūša darbu atzinīgi ir novērtējusi  Zemkopības ministrija, kā arī Ķekavas novada pašvaldība, kura  2016. gadā piešķīra Lūša kungam augstāko novada  apbalvojumu “Ķekavas novada Goda pilsonis”. Apbalvojumu tika piešķirts par mūža ieguldījumu kultūras, izglītības, sporta vai saimnieciskajās nozarēs, kā arī Ķekavas novada attīstībā kopumā; par pilsonisko un sabiedrisko aktivitāti un ilggadīgu un panākumiem vainagotu darbu Ķekavas novada labā.  Marģers Lūsis ticis apbalvots ar 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi. Divos sasaukumos bijis ievēlēts par Ķekavas pagasta domes deputātu.
 
 
Ķekavas novada pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību viņa ģimenei un tuviniekiem. Atvadīšanās no Marģera Lūša notiks 12. jūlijā plkst. 13.00 Rīgas krematorijas lielajā zālē. 
 
Administratīvā pārvalde
08.07.2019.
  Drukāt