Daugmalē izveidota plaša dienliliju dobe

Saņemot dāvinājumu no pieredzes bagātā un Latvijā zināmā Daugmales selekcionāra Gunta Granta, piektdien, 12.jūlijā, Daugmalē Ķekavas novada pašvaldības darbinieki kopā ar Daugmales mazpulcēniem un iedzīvotājiem izveidoja plašu puķu dobi,  iestādot ap 160 dienliliju stādus, kas jau nākamajā gadā ar krāšņiem ziediem priecēs novada iedzīvotājus.


Puķu dobē, kas ierīkota blakus Daugmales multifunkcionālajam centram, iestādītas dienliliju šķirnes “Dzelda”, kas nākamajā jūnijā ziedēs ar citrondzelteniem ziediem un šķirne “Dzintarlāse”, kas priecēs ar piesātināti oranždzelteniem taures formas ziediem. Kā norāda selekcionārs G.Grants, šīs šķirnes ir ļoti izturīgas, tādēļ paredzams, ka stādi viegli pārcietīs ziemu, lai katru gadu kuplotu no jauna. Dienlilijas, atkarībā no šķirnes, zied no jūnija līdz pat augustam.


Aprīlī ziedu dobe tika ierīkota arī Baložos, kur pavasarī iestādītās atraitnītes tuvākajā laikā aizstās ar daudzveidīgām ziemcietes, lai krāšņie augi priecētu pilsētas iedzīvotājus un viesus no agra pavasara līdz vēlam rudenim.


Ķekavas novada pašvaldība pasakās ikvienam, kurš palīdzējis tapt puķu dobei. Īpašs paldies dienliliju stādu dāvinātājam Guntim Grantam, kura dārzkopības padomi un ieteikumi palīdzēs augiem plaukt un zaļot.


Papildus dienlilijām jeb dienziedēm tika iestādītas arī viengadīgās vasaras puķes krustaines un balzamīnes, savukārt nākamajā pavasarī dobe tiks papildināta ar ziemcietēm.

 

Administratīvā pārvalde
12.07.2019.

  Drukāt