Ķekavas novads kļūst ziedošāks un krāšņāks

Ķekavas novads šovasar kļuvis ziedošāks, krāšņāks un košāks, jo papildus jau esošajiem apstādījumiem un puķu dobēm, ir izveidotas jaunas plašas puķu dobes gan Baložos, gan Ķekavā un Daugmalē.


Saņemot dāvinājumu no pieredzes bagātā un Latvijā zināmā Daugmales selekcionāra Gunta Granta, 12. jūlijā Daugmalē Ķekavas novada pašvaldības darbinieki kopā ar Daugmales mazpulcēniem un iedzīvotājiem izveidoja plašu puķu dobi,  iestādot ap 160 dienliliju stādus, kas jau nākamajā gadā ar krāšņiem ziediem priecēs novada iedzīvotājus.


Puķu dobē, kas ierīkota blakus Daugmales multifunkcionālajam centram, iestādītas dienliliju šķirnes “Dzelda”, kas nākamajā jūnijā ziedēs ar citrondzelteniem ziediem un šķirne “Dzintarlāse”, kas priecēs ar piesātināti oranždzelteniem taures formas ziediem. Kā norāda selekcionārs G.Grants, šīs šķirnes ir ļoti izturīgas, tādēļ paredzams, ka stādi viegli pārcietīs ziemu, lai katru gadu kuplotu no jauna. Dienlilijas zied no jūnija līdz pat augustam.


Ķekavas novada pašvaldība pasakās ikvienam, kurš palīdzējis tapt puķu dobei. Īpašs paldies dienliliju stādu dāvinātājam Guntim Grantam, kura dārzkopības padomi un ieteikumi palīdzēs augiem plaukt un zaļot.  Papildus dienlilijām jeb dienziedēm tika iestādītas arī gandrīz 1000 viengadīgās vasaras puķes, savukārt nākamajā pavasarī dobe tiks papildināta ar ziemcietēm.


Savukārt Baložos, Rīgas  un Ezeru ielas krustojumā ierīkotajā puķudobē apstādījumi papildināti ar 1000 viengadīgajām puķēm un vairāk nekā 500 ziemcietēm. Puķu dobe, kur pavasarī tika iestādītas atraitnītes, jūlijā tika papildināta ar samtenēm un krustainēm, kā arī daudzgadīgajām puķēm, kas ar ziediem nākamgad priecēs Baložu pilsētas iedzīvotājus un viesus no jūnija sākuma līdz pat oktobra beigām.


Bet Ķekavā, noslēdzoties stāvlaukuma rekonstrukcijas darbiem, tika izveidotas jaunas četras puķu dobes starp Gaismas ielā 19 korpusu 9 un 8, kā arī iepretim Latvijas Pasta nodaļai. Kopumā iestādītās gandrīz 1500 vasaras puķes kā, piemēram, balzamīnes, kannas, skaistnātres, dālijas, salvijas, samtenes.


Lai nodrošinātu plānveidīgu labiekārtošanas, rotaļlaukumu, apstādījumu un aktīvās atpūtas zonu izveidi,  pašvaldība uzsākusi darbu pie vienotas novada labiekārtošanas koncepcijas izstrādes.

 

Administratīvā pārvalde

06.08.2019.

 

  Drukāt