Aicina nenovietot automašīnas sabiedriskā transporta galapunktā Ķekavā

Ķekavas novada pašvaldības aicina autovadītājus nenovietot savus spēkratus sabiedriskā transporta galapunktā, Ķekavā, Gaismas ielā 21, lai šajā vietā nodrošinātu drošu skolēnu autobusu kustību un ievērotu Ceļu satiksmes noteikumus.

 
Automašīnu stāvēšana šajā vietā pie mikroautobusu galapunkta, kas ir uzskatāma par Gaismas ielas paplašinājumu, nevis par stāvlaukumu, ir aizliegta atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumiem. Tāpat šo ielas paplašinājumu izmanto pašvaldības nodrošinātie trīs skolēnu autobusi mazo pasažieru uzņemšanai un izlaišanai, kas savu darbību atsāks līdz ar jauno mācību gadu – 1.septembri. Tādēļ autovadītājus aicinām ievērot Ceļu satiksmes noteikumus un arī no savas puses parūpēties par bērnu drošību uz ceļiem un ielām.


Atgādinām, ka  atbilstoši Ceļu satiksmes noteikumu 116. pantu transportlīdzekļus atļauts apstādināt un novietot stāvēšanai vienā rindā paralēli brauktuves malai. Motociklus bez blakusvāģa, divriteņu mopēdus un velosipēdus atļauts novietot stāvēšanai divās rindās. Auto stāvēšanu uzraudzīs Reģionālā pašvaldības policija.


Administratīvā pārvalde
26.08.2020.

  Drukāt