Ķekavā ražo unikālus produktus aizsardzības industrijas vajadzībām

Turpinot iepazīt klātienē novada uzņēmumus, 27. augustā Ķekavas novada domes un pašvaldības delegācija Ķekavā apmeklēja uzņēmumu  - SIA “GPower”, kas ražo unikālas dīzeļa elektrostacijas aizsardzības industrijas vajadzībām, kā arī mobilos mastus telekomunikācijas signāla pastiprināšanai un apgaismojuma nodrošināšanai.

 “Jūs neko daudz par mūsu uzņēmumu neatradīsiet internetā, mums nav nedz mājaslapa, nedz esam sociālajos tīkos. Atsauksmes ir mūsu reklāma,” smaidot saka SIA “GPower” vadītājs Mārtiņš Grantiņš.  “Ne jau tāpēc, ka gribam būt slepeni, bet gan tāpēc, ka līdz šim visu savu darbu un līdzekļus esam pārdomāti ieguldījuši uzņēmuma attīstībā, lai šobrīd  jau varētu domāt par uzņēmuma paplašināšanos, darba vides pilnveidošanu un mārketingu,” skaidro Mārtiņš.


Par uzņēmumu Mārtiņš stāsta aizgūtnēm – par sākotnējo ieceri doties zaļās enerģijas ierīču ražošanas virzienā līdz nokļūšanai pie šī brīža produktiem, par ceļā sastaptajām grūtībām, izaicinājumiem, gūtajām atziņām un, protams, panākumiem. Bet visu garo  - vairāk kā trīs stundu  -tikšanos nepamet sajūta, ka šajā uzņēmumā strādā cilvēki, kuriem tā ir sirdslieta un kuriem “acis deg” par ideju. Vienā vārdā sakot – seši entuziasti jeb “trakie”, kā paši sevi nodēvē Mārtiņa viens no kolēģiem Filips Mickevičs.


Uzņēmums  - SIA “GPower” kopā ar savu sadarbības partneri Itālijā, šobrīd ražo unikālus, aizsardzības industrijas vajadzībām sertificētus produktus, visu kopā sakomplektējot tieši Ķekavā, un tos piegādā Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem. Viens no vērienīgajiem produktiem ir pārvietojamā dīzeļelektrostacija jeb ģenerators, kas vizuāli  izskatās kā konteiners, kas nokrāsots militāri zaļā krāsā, taču tā inženiertehniskais aprīkojums spēj sniegt tik milzīgu jaudu, lai ar elektrības pieslēgumu varētu nodrošināt, piemēram, visu  Latvijas Nacionālās bibliotēkas ēku. Tāpat šī stacija ir aprīkota ar dažādām specifiskām lietām, kas nepieciešama bruņotajiem spēkiem ātrai reaģēšanai, kā, piemēram, ar īpašām kabeļu uztīšanas sistēmām, rozetēm, klimata sistēmām, skaņas izolāciju, automātiku u.t.t.


Tāpat uzņēmuma produktu klāstā ir arī mazākas vai vidēja izmēra mobilās ģeneratoru iekārtas, kas spētu elektrības padevi nodrošināt vairākām mājsaimniecībām, uzņēmumiem, iestādēm.  Šis iekārtas ir savstarpēji kombinējamas, kas dod iespēju nodrošināt vajadzīgo jaudu.


Vēl viens uzņēmumu produktu virziens ir teleskopiski izbīdāmo mastu ražošana, kas guvuši īpašu atzinību no telekomunikāciju uzņēmumiem. Mastu augšgalā ir iespējams uzstādīt telekomunikācijas ierīces, lai pastiprinātu mobilos signālus, vai apgaismojuma ierīces. Kā, piemēru, šī masta izmantošanai Mārtiņš min masu pasākumus, festivālus, kur koncentrējas liels cilvēku skaits un kuri vienlaicīgi lieto savus mobilos telefonus, bet esošie mobilie sakaru torņi nespēj nodrošināt pietiekamu spēcīgu signālu un lielu datu apjomu. Šādos gadījumos tad nāk talkā “GPower” pārvietoajamie teleskopiskie masti. Šos mastus arī veiksmīgi izmanto Latvijas un citi Baltijas valstu telekomunikāciju uzņēmumi. 


Uzņēmums  SIA “GPower” darbojas jau kopš 2011. gada.  Uzņēmumā viesojās Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire, pašvaldības izpilddirektore Jolanta Jansone, pašvaldības pārstāvji – Kristīne Danovska, Vineta Vītoliņa un deputāts Juris Jerums, kas tikšanās laikā pārrunāja pašvaldības iespējas uzņēmējdarbības atbalsta sniegšanā.


Administratīvā pārvalde

29.08.2019.

 

 

  Drukāt