No nākamā gada pašvaldībā būs iespējami tikai bezskaidras naudas norēķini

No 2020.gada 1.janvāra Ķekavas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros Ķekavā un Baložos būs iespējami tikai bezskaidras naudas norēķini, bet Daugmalē maksājumu pieņemšana no 01.10.2019. vairs netiek nodrošināta. Iedzīvotāji aicināti par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem, piemēram, nekustamā īpašuma nodokli norēķināties internetbankā, pašvaldībā maksājumus varēs veikt ar norēķinu kartēm, bet skaidrā naudāno 1.janvāra būs iespējams norēķināties “Maxima” veikalos.

Ķekavas novada pašvaldība noslēgusi līgumu ar maksājuma iestādi Sia "Sollo LV", kas no 2020.gada 1.janvāra nodrošinās iespēju par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem - nekustamā īpašuma nodokli un nekustamā īpašuma nomu norēķināties gan skaidrā naudā, gan ar karti jebkurā SIA “MAXIMA Latvija” veikala kasē.


Aicinām iedzīvotājus ņemt vērā, ka norēķinoties “Maksima” veikalos, kasiere noskenēs rēķina svītra kodu par kopējo izrakstīto summu, bet ja klients vēlas rēķinu maksāt daļēji, par to lūgums pabrīdināt pirms maksājuma veikšanas. Komisijas maksa par rēķina apmaksu “Maksima” veikalos būs 0,50 centi. Atgādinām, ka norēķinoties ar maksājuma karti pašvaldībā, komisijas maksa netiek aprēķināta.


Lēmums atteikties no skaidras naudas norēķiniem pieņemts, pamatojoties uz Ministru kabineta 17.10.2017. noteikumiem Nr. 630 “Noteikumi par iekšējās kontroles sistēmas pamatprasībām korupcijas un interešu konflikta riska novēršanai publiskas personas institūcijā”, ar mērķi novērst iespējamas koruptīvas darbības un interešu konflikta rašanos darījumos ar skaidru naudu, kā arī  samazināt administratīvos izdevumus, kas rodas skaidras naudas darījumu apkalpošanā.


Ķekavas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centru kontakti un darba laiks pieejams te: https://kekava.lv/pub/index.php?id=1022

 

Administratīvā pārvalde
09.10.2019.

 

  Drukāt