Pilnveido skolēnu autobusu maršrutus Ķekavas novadā

Lai padarītu skolēnu ērtāku un drošāku nokļūšanu uz skolu un atpakaļ, sākot ar 4. novembri Ķekavas novadā tiks pilnveidoti daži skolēnu autobusu maršruti – to izbraukšanas laiks, vieta un maršruts, informē Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde.

 
Ķekavas novada pašvaldība, veidojot izmaiņas, ņēma vērā vecāku un pārvadātāja ieteikumus, kas paredz, lai skolēni laicīgi tiktu no rīta uz skolu, lai samazinātu skolēna atrašanās laiku autobusā un nodrošinātu autobusos atbilstošu pasažieru ietilpību.


Sākot ar šī gada 4. novembri, būs šādas izmaiņas skolēnu autobusu maršrutos:


Maršrutos uz skolu:

  • no Valdlaučiem uz Ķekavu līdzšinējo divu autobusu vietā skolēnus vedīs tikai Maršruts Nr.6.  
  • Maršruts Nr.7 – savukārt otrs autobuss, kas iepriekš uzņēma skolēnus Valdlaučos, tagad savu maršrutu sāks no tirgus laukuma Baložos un dosies uz Ķekavas vidusskolu un sākumskolu, izbraucot caur Burām, gar Lapeniekiem, Titurgu un Pļavniekkalna sākumskolu. Proti, mainīta autobusa sākuma pietura no Valdlaučiem uz  Baložiem.
  • Maršruts Nr. 8 - šajā maršrutā no Plakanciema uz Ķekavu, iekļauts maršruts caur Jaunsilu pa Ziemeļu ielu, gar sporta klubu uz Ķekavas vidusskolu un sākumskolu.
  • Maršruts Nr.2  - mainīta autobusa sākumpietura no Titurgas uz Alejām. Līdz ar to šajā maršrutā pirmā pietura būs “Alejas” , tālāk pa Ziemeļu ielu gar Ķekavas sporta klubu uz Ķekavas satiksmes autobusu galapunktu. Pēc tam pa Plakanciema ceļu līdz “Tīreļiem”, kur autobuss apgriežas un paņem pasažierus “Tīreļos”, “Celtniekos”, Vecozolu ielā un pie “Jokeru” mājām, brauc uz Ķekavas vidusskolu un sākumskolu. Tālāk turpina ceļu pa ierasto maršrutu līdz Baložu vidusskolai. 


Maršrutā no skolas

  • Maršruts Nr.7 no skolas papildināts ar jaunām pieturvietām - Vecozolu iela, “Celtnieki” un  “Tīreļi”. Līdz ar to šis maršruts no Ķekavas turpmāk būs šāds: Ķekavas sākumskola, Ķekavas autobusu galapunkts, “Jokeri”, Vecozolu iela, “Celtnieki”, “Tīreļi” (autobuss apgriežas), Ķekavas sporta klubs, pa Ziemeļu ielu, Ausekļu iela, Vaivarāju iela uz  Valdlaučiem k. 5.
  • Maršruts Nr.1.1 un 1.3.izņemta pietura Āraišu ielā.
  • Maršruts Nr. 8 iekļauts maršruts gar sporta klubu pa Ziemeļu ielu caur Jaunsilu uz Plakanciemu.


Aktuālais skolēnu maršrutu saraksts apskatāms te: https://kekava.lv/pub/index.php?id=925


Skolēnu vecākiem informācija par izmaiņām būs pieejama skolu e-klasē.  


Atgādinām, ka šajā 2019./2020. mācību gadā Ķekavas novada pašvaldība nodrošina skolēnu pārvadāšanas pakalpojumus 15 autobusu maršrutos. Skolēniem ir nodrošināts transports uz skolu un atpakaļ no izglītības iestādes, kā arī speciāls autobusa maršruts, kas kursē darbadienu vakaros, lai mūzikas, mākslas un sportu skolu audzēkņi varētu nokļūt mājās no interešu izglītības nodarbībām. Tāpat kursē autobusi, kas nogādā bērnus ar īpašām vajadzībām  gan uz Ķekavas novada un Rīgas izglītības iestādēm, gan atpakaļ no tām.

  

 

Administratīvā pārvalde

28.10.2019.

 

  Drukāt