Iepazīst ēkas fasāžu risinājumu projektētāju, ražotāju un piegādātāju “Three L Technologies” Krustkalnos

 Turpinot klātienē iepazīt novada uzņēmumus, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un speciālisti no Attīstības un būvniecības pārvaldes Kristīne Danovska un Māris Ozoliņš apmeklēja ēkas fasāžu risinājumu piegādātāju - uzņēmumu “Three L Technologies” Krustkalnos.


“Three L Technologies” ir ēkas ventilējamo fasāžu risinājumu piegādātājs, kas nodrošina pilnu pakalpojumu klāstu ēkas ārējā apvalka izbūvei – veic fasāžu projektēšanu, ražošanu un montāžu ar izvēlēto fasādes apšuvuma veidu.


Kā stāsta uzņēmuma direktors Arnis Lācis stāsta, tad sākotnēji “Three L Technologies” darbojies tikai Latvijas tirgū, taču no 1998. gada sāka eksportēt produkciju uz Krieviju, bet kopš 2002. gada - pirmie soļi sperti arī Skandināvijas valstu virzienā. Šobrīd uzņēmums darbojas tikai starptautiskajā vidē, lielākoties Somijā un Zviedrijā, un jau divus gadus attīstīta galvenokārt ēkas daļu, sienu un stikloto konstrukciju ģenerāluzņēmēja virzienu, nodrošinot vienotu dizaina koordināciju, sasniedzot vairāk kā 6 miljonu apgrozījumu 2018.gadā.


“Mūsu stiprās puses ir vairāk kā 20 gadus mūsu uzkrātā pieredze šajā jomā, vadības pieredze, labā reputācija un cilvēkresurss,” uzsver A. Lācis.


Viņš lēš, ka no ražošanas viedokļa uzņēmums varētu būt vienīgais Baltijā, kurā darbojas 10 inženieri, kas spēj pēc arhitekta vīzijas izstrādāt piemērotu risinājumu un konstrukciju ēku fasādes apšuvumiem.


“Three L Technologies” ir uzkrājis 20 gadu pieredzi ventilējamo fasāžu projektēšanas un ražošanas jomā, tāpēc tagad uzņēmuma sniegtie pakalpojumi un saražotā produkcija tiek eksportēta būvuzņēmējiem un nekustamā īpašuma attīstītājiem Ziemeļvalstīs


Ventilējamās fasādes sistēmas nodrošina dažādu fasādes ēku sienu apšuvuma materiālu piestiprināšanu pie ēkas sienas. Šīs sistēmas nodrošina ēku ārsienu, ārējo griestu, apšuvuma veidošanu, piešķirot ēkai arhitekta vizualizēto ārējo izskatu un aizsargājot to no apkārtējās vides iedarbības. Apšuvuma dekoratīvās kasetes, plāksnes vai paneļi tiek montēti uz tiem piemērotā karkasa. Fasādes apšuvuma veidi ir daudzveidīgi – metāla, metāla kompozītu, keramiskās flīzes, augsti presēts lamināts, šķiedru cements, dabīgais akmens.


Kā atzīst uzņēmuma direktors, pēdējais objekts Latvijā, kur uzņēmums nodrošinājis ēkas fasādes, ir jaunās Ķekavas sākumskolas komplekss.


Savukārt, vaicājot par darbaspēku, uzņēmuma Personāla vadītāja Solvita Štelmahere stāsta, ka šobrīd uzņēmumā strādā ap 110 darbinieki un to mainība, pateicoties labam mikroklimatam, personāla politikai, sociālajam atbalstam, ir neliela. Lielākoties izmaiņas notiek mazkvalificēta darbaspēka līmenī, bet šī problēma ir vērojama visā Latvijā.

 

Administratīvā pārvalde

31.10.2019. 

  Drukāt