Ķekavā noslēdzies seminārs “Bizness+sociālais mērķis=sociālā uzņēmējdarbība”

29. oktobrī Ķekavā, Doles Tautas namā, norisinājās seminārs un darbnīca  “Bizness+sociālais mērķis=sociālā uzņēmējdarbība”, kas tiek realizēta LEADER projekta “Veiksmīgs sociālais uzņēmējs lauku teritorijā” ietvaros.
 

Pasākumu ar sveicieniem topošajiem sociālajiem uzņēmējiem atklāja Ķekavas novada pašvaldības uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska, uzsverot, ka sociālajai uzņēmējdarbībai ir sava un nozīmīga loma novada uzņēmējdarbības vides attīstībā.


Turpinājumā partnerības “Daugavkrasts”, kas ir vadošā partnerība šajā projektā, administratīvā vadītāja Aiga Smiltāne stāstīja par nākamajām aktivitātēm, kas noritēs gada garumā: “Sociālās uzņēmējdarbības atbalstam tiks realizēta biznesa ideju attīstības “laboratorija”, jauno uzņēmumu mentorings, izveidota rokasgrāmata, būs pieredzes apmaiņas braucieni uz citu novadu sociālajiem uzņēmumiem. Tāpēc ir patiess prieks, ka jau šodien redzami tik daudzi interesenti, kuriem ir jautājumi un neskaidrības, uz ko varam palīdzēt rast atbildes.”


Sociālās uzņēmējdarbības asociācijas pārstāve Regita Zeiļa savā prezentācijā stāstīja, kas ir sociālā uzņēmējdarbība, ar ko tā atšķiras no ierastas uzņēmējdarbības prakses, kā arī īsumā iepazīstināja ar labākajiem sociālo uzņēmumu piemēriem Latvijā un pasaulē. Jautājums, uz ko atbildes sniedza Kurzemes NVO centra pārstāve, bija aktuāls visiem atnākušajiem – kādas ir Latvijā pieejamās fiansiālā atbalsta iespējas sociālajam uzņēmumam?


Pēcpusdienā jau esošu sociālo uzņēmumu (SIA “Visi var”, SIA “Sonido”, SIA “Dabas zirgi”) vadītāji iepazīstināja ar saviem uzņēmumiem, gan to, kā radusies ideja, gan kā ar biznesa rīku palīdzību tiek risināta konkrēta sociāla problēma.


Noslēgumā katrs pasākuma dalībnieks, kurš vēlējās, varēja ekspertu un uzņēmēju vadībā, analizēt savu biznesa ideju, izmantojot sociālās uzņēmējdarbības biznesa kanvu.


Vairāk informācijas par turpmākajiem pasākumiem lasi: www.daugavkrasts.lv,  Facebook lapā - https://ej.uz/biznesasiltumnica

SIA "Dabas zirgi"
04.11.2019.


 

  Drukāt