Ķekavas novada kultūras aģentūras publisks paziņojums!

2011. gada 31. martā Ķekavas novada domē tika apstiprināta „Ķekavas novada kultūras stratēģija 2011. – 2016. gadam”. Kā stratēģijas pielikums tika apstiprināts „Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras restrukturizācijas un strukturālo pārmaiņu rīcības plāns”.

 
Minētais restrukturizācijas plāns paredz, ka līdzšinējo ĶNKA 106 štata vienību vietā, pēc restrukturizācijas un strukturālo pārmaiņu veikšanas ĶNKA, būs 102 štata vienības. Kategoriski noraidām izskanējušo apgalvojumu, ka restrukturizācijas rezultātā darbu zaudēs 16 darbinieki, tā ir nepatiesa informācija, jo darbu ĶNKA varētu zaudēt tikai 4 cilvēki. Pateicoties paredzētajām strukturālajām izmaiņām, ĶNKA ietaupīs vidēji LVL 40 000,- gadā, kā arī, uzlabos ĶNKA administratīvo darbu un pārvaldi. Ietaupītie līdzekļi tiks novirzīti māksliniecisko kolektīvu darbībai un jaunu ĶNKA projektu attīstībai.
 
Ievērojot to, ka Ķekavas novadā amatierkultūra ir ļoti augstā mākslinieciskajā līmenī, restrukturizācijas un strukturālo izmaiņu process skars tikai ĶNKA administrāciju un saimniecisko personālu (piemēram, trīs naktssargu vietā plānots uzstādīt apsardzes sistēmu). ĶNKA informē, ka paredzētās strukturālās izmaiņas nekādā veidā nevar negatīvi ietekmēt kultūras procesu kvalitāti Ķekavas novadā!
 
Informējam, ka šī paziņojuma dienā, neviens ĶNKA darbinieks nav atbrīvots no pienākumu pildīšanas un visi pretējie apgalvojumi ir nepatiesi. Visas restrukturizācijas un strukturālo izmaiņu rīcības plānā paredzētās darbības tiks veiktas tikai pēc pārrunu veikšanas ar ĶNKA darbiniekiem un viņus pārstāvošajām arodbiedrībām. Pārrunas ar darbiniekiem tiks organizētas likumā noteiktā kārtībā.
 
ĶNKA norobežojas no politiskajiem procesiem un Ķekavas novada domes deputātu politiskajām aktivitātēm, kā arī politiķu izteiktajiem viedokļiem par iemesliem, kādēļ restrukturizācija tiek veikta.
 
Paskaidrojam, ka Ķekavas novadā kultūras nozares restrukturizācijas process daļēji tika uzsākts jau 2008. gadā un pieņemtais „Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras restrukturizācijas un strukturālo pārmaiņu rīcības plāns” ir vairāku gadu objektīvu pētījumu, konsultāciju, sabiedrisko apspriešanu, secinājumu, revīzijas un audita darba rezultāts. ĶNKA reorganizācijas mērķis ir panākt efektīvāku un kvalitatīvāku administratīvo darbu, lai varētu vēl lielākā mērā atbalstīt kultūras piedāvājumu Ķekavas novadā.
 
ĶNKA aicina Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras darbiniekus koncentrēt uzmanību ĶNKA stratēģiskajam mērķim: „Ķekavas novads ir pierīgas kultūras centrs” un turpināt iesākto darbu savā jomā! Aicinām neiesaistīties vietējo politiķu iniciētās un iespējami provokatīvās darbībās!
 
ĶNKA aicina Ķekavas novada iedzīvotājus arī turpmāk aktīvi apmeklēt ĶNKA organizētos kultūras notikumus Ķekavas novadā.
 
Paziņojam, ka Ķekavas novada pašvaldības kultūras aģentūras devīze ir nemainīga: „Par kultūru”!
 
Gaidīsim Jūsu jautājumus un ieteikumus!
 
ĶNKA biroja adrese ir Ķekava, Rīgas iela 26, e-pasts: kultura@kekava.lv, tālrunis: 67969224
 
Ķekavas novada pašvaldības
Kultūras aģentūras vārdā                                                    
direktora pienākumu izpildītājs
Artūrs Ancāns
  Drukāt