Ķekavas un Daugmales peldbaseinos ievērojami pieaudzis apmeklētāju skaits

Ķekavas novada peldbaseinu Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā un Daugmales multifunkcionālajā centrā apmeklētība  pērn uzstādījusi jaunus rekordus - 2019. gadā peldētāji tos apmeklējuši 113 054 reizes.


Ķekavas vidusskolas sporta kompleksa peldbaseins 2019. gadā apmeklēts 81 719 reizes,  salīdzinot ar 2018. gadu, apmeklējumu skaits pieaudzis vairāk kā 30%, savukārt baseinu Daugmalē iedzīvotāji apmeklējuši 31 335 reizes, kas ir par 525 reizēm vairāk kā gadu iepriekš. Lai gan peldbaseinus primāri izmanto mācību procesa vajadzībām - izglītības iestāžu audzēkņu peldētapmācībai, baseinu Ķekavā ikviens interesents var izmantot agrās rīta stundās, vakaros un brīvdienās, bet Daugmales baseina grafikam ērti sekot līdzi multifunkcionālā centra mājaslapā.


Ķekavas vidusskolas peldbaseinā 2019. gadā reģistrēti 30 322 publiskie apmeklējumi - 24 078  reizes iedzīvotāji apmeklējuši lielo baseinu, bet 6 244 reizes  - mazo baseinu, kurā notiek plaši pieprasītās bērnu un zīdaiņu peldētapmācības nodarbības.


Statistikas dati norāda, ka gan Ķekavas, gan Daugmales peldbaseins visbiežāk tiek apmeklēti oktobra, novembra un janvāra mēnešos.  Saskaņā ar Ķekavas vidusskolas baseina noslodzes grafiku darbadienās no pulksten. 8.00 līdz 20.00 baseinu visvairāk izmanto izglītības iestāžu un interešu izglītības sporta nodarbību audzēkņi, bet pārējā laikā vienlīdz aktīvi ir gan seniori, gan aktīva dzīvesveida piekritēji un amatierlīmeņa sportisti.


Arī 2020. gadā peldbaseinus iespējams apmeklēt gan individuāli, gan ūdens aerobikas nodarbībās, gan peldēšanas grupās pieaugušajiem, bērniem un zīdaiņiem. Par grupu nodarbībām Ķekavas baseinā aicinām interesēties baseina administācijā, bet informācija par nodarbībām Daugmales  baseinā meklējama multifunkcionālā centra mājaslapā.


Ķekavas peldbaseina pārstāvji akcentē, ka baseina noslogojums rudens un ziemas mēnešos tuvojas maksimumam, arī Daugmalē peldētāju interese gan no vietējiem, gan blakus novadu iedzīvotājiem ir pietiekami augsta, tādēļ nākotnē plānots rast iespēju piesaistīt investorus, lai izbūvētu peldbaseinu arī Baložu pilsētas pusē.


Plašāku informāciju par peldbaseinu darbību Ķekavas novadā aicinām lasīt te: https://kekava.lv/pub/index.php?id=150&lid=13365

 

Administratīvā pārvalde
20.01.2020.

  Drukāt