Apbalvoti Ziemassvētku rotājumu konkursa uzvarētāji

23. janvārī Depkina muižā norisinājās rotājumu konkursa “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2019” apbalvošanas pasākums, kurā godināti 28 Ķekavas novada konkursa dalībnieki sešās nominācijās. Svinīgajā ceremonijā divās nominācijās “Iedzīvotāju simpātija” un “Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi” pārliecinoši uzvarētāja privātmāja “Zvanītāji”, Rāmavā, kuras pagalmā dekorācijās izmantotas vairāk kā 17000 lampiņas, radot patiesi mirdzošu un greznu svētku noskaņu. 


Kopumā konkursam tika pieteikti 28 objekti - ar lampiņu virtenēm, gaismas objektiem un Ziemassvētku dekorācijām radoši izpaudās 15 privātmāju un septiņu daudzdzīvokļu māju iedzīvotāji, kā arī Pļavniekkalna sākumskola, Ķekavas Mākslas skola, privātā pamatskola “Gaismas tilts 97”, dzīvokļu īpašnieku biedrība “Gobu 1”, Depkina muiža Rāmavā un izrotātā Ziemassvētku egle Katlakalnā.


Konkursa dalībnieki sacentās nominācijās - “Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi”, “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni un lodžijas”, “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas”, “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi”, “Ziemassvētku egle”, kā arī papildus nominācijā “Iedzīvotāju simpātija”.


Noteikt konkursa uzvarētājus tika uzticēts īpaši izveidotai komisijai piecu ekspertu sastāvā, kas klātienē novērtēja katra objekta atbilstību svētku tematikai, noformējuma redzamību, māksliniecisko kvalitāti, stila vienotību, oriģinalitāti, atbilstību mērogam un rotātā objekta sakārtotību. Viedokli izteica arī iedzīvotāji, atbalstot savu favorītu interneta aptaujā, kopumā tika saņemti 1420 balsojumi.


Galveno nomināciju uzvarētāji saņēma naudas balvu 160 eiro vērtībā, otrās vietas ieguvēji - 120 eiro vērtībā, trešajai vietai 80 eiro vērtībā, savukārt nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” uzvarētājs tika sveikts ar pārsteiguma balvu.


Pēc žūrijas komisijas vērtējuma pirmo vietu  un 160 eiro lielu naudas balvu kategorijā “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni un lodžijas” saņēma baltām sniega bumbām izrotātais balkons Uzvaras prospektā 17-15, Baložos, kas šajā zaļajā ziemā jo īpaši iepriecinājis kaimiņus, ar sniega piku kalnu.


Jau trešo gadu pēc kārtas uzvaras laurus uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu kategorijā ieguva Depkina muiža Rāmavā, kuras gaumīgie rotājumi kā ierasts iepriecināja ikvienu muižas viesi un garāmgājēju, radot vēlmi skaisto noskaņu iemūžināt arī fotogrāfijās, ar kurām cilvēki labprāt dalījās sociālajos tīklos.


Rotājumu konkursā nominācijas “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi” ietvaros piedalījās arī novada izglītības iestādes- Ķekavas Mākslas skola un Pļavniekkalna sākumskola, kas, lai gan netika vērtētas no žūrijas puses, saņēma atzinības rakstus par ieguldīto darbu, rosinot bērnos radošumu un kopīgi radot svētku  noskaņojumu!


Kategorijā “Ziemassvētku egle” pieteikumu jau trešo gadu pēc kārtas iesniedza pārstāvis no Staru ielas 3, Katlakalnā, kas šoreiz saņēma veicināšanas balvu 50 eiro apmērā.


Žūrijas komisija nolēma piešķirt divas papildus nominācijas un naudas balvas 50 eiro apmērā – mājai no  "Margrietām", Daugmalē, kas savas mājas logā izvietoja pārsteidzošu Ziemassvētku vecīšu kolekciju no visas pasaules un daudzdzīvokļu mājas kāpņu telpai Ķekavā, Gaismas ielā 19-k3 par draudzību un vairāku dzīvokļu īpašnieku vienošanos kopīgu dekorāciju veidošanā.


Svinīgās apbalvošanas pasākumā Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire uzsvēra gaismas un rotājumu nozīmi īpaši šajā, netipiski siltajā un zaļajā Latvijas ziemā, kad tik ļoti centāmies radīt un uzburt svētku sajūtu, ja daba mūs šogad nav lutinājusi ar baltām sniegpārslām un apsnigušiem kokiem. “Svētkus radām mēs paši, tādēļ aicinu ikvienu arī nākamajā gadā būt tikpat radošiem un izgreznot vidi mums apkārt”, akcentēja domes priekšsēdētāja Viktorija Baire.


“Uzmirdzi Ķekavas novadā 2019” laureāti:


Nominācijā “Individuālās dzīvojamās mājas un to pagalmi”

1. vieta “Zvanītāji”, Rāmava;

Divas otrās vietas- Lavandu iela 6, Katlakalnā un Palienas iela 12, Ķekavā;

Divas trešās vietas- Laudas iela 15, Ķekavā un Titurgas iela 11, Baložos.
 

Nominācijā “Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju balkoni un lodžijas”

1. vieta Uzvaras prospekts 17-15, Baloži;

2. vieta Gobu iela 1-110, Baloži;

3. vieta Uzvaras prospekts 1-3, Baloži.
 

Nominācijā “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas un to piegulošās teritorijas”

1. vieta Depkina muiža, Rāmavas iela 9, Rāmava;

2. vieta Gobu iela 1, Baloži, daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas pagalms un rotaļu laukums ;

3. vieta Nākotnes iela 3, Ķekava, privātā pamatskola "Gaismas tilts 97".
 

Nominācijā “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi”

Atzinības raksts- Gaismas iela 17, Ķekava, Ķekavas Mākslas skola

Atzinības raksts- Pļavniekkalna iela 20, Katlakalns, Pļavniekkalna sākumskola
 

Nominācijā “Ziemassvētku egle”

Staru iela 3, Katlakalns
 

Nominācijas “Iedzīvotāju simpātija” uzvarētājs

“Zvanītāji”, Rāmava

 

Papildu nominācijas:

"Margrietas", Daugmalē un Gaismas iela 19-k3, Ķekava.

 

Ķekavas novada pašvaldības organizētais rotājumu konkurss “Uzmirdzi Ķekavas novadā 2019” norisinājās no 2019. gada 21. novembra līdz 2019. gada 23. decembrim. Šajā laikā ikviens iedzīvotājs bija aicināts Ziemassvētku tematikā izrotāt savas mājas, uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu ēkas, kopā radot īpašu svētku noskaņu. Pasākuma organizētāji sazināsies ar uzvarētājiem, lai vienotos par balvu saņemšanas kārtību.

 

 

 

24.01.2019.
Administratīvā pārvalde

 

 

 


  Drukāt