Pašvaldība ciemojas pie viena no lielākajiem darba devējiem novadā

Turpinot 2019.gadā iesākto viesošanos pie Ķekavas novada uzņēmumiem, 21.janvārī domes priekšsēdētāja viesojās pie viena no lielākajiem novada darba devējiem-  uzņēmuma “Maxima Latvija”. Apmeklēt novada uzņēmumus un uzklausīt uzņēmēju pieredzes stāstus plānots arī 2020.gadā.


Ķekavas novada priekšsēdētāja Viktorija Baire, izpilddirektore Jolanta Jansone un uzņēmējdarbības atbalsta speciāliste Kristīne Danovska otrdien, 21.janvārī tikās ar “Maxima Latvija” vadību - valdes priekšsēdētāju Andri Vilcmeieru,  valdes locekli Jāni Vanagu un korporatīvo attiecību departamenta direktoru Jāni Beseri.


Tikšanās laikā tika pārrunāta pašvaldības un uzņēmuma līdzšinējā sadarbība, uzņēmējdarbības attīstības plāni, kā arī kopējā sadarbības iespējas gan URBACT programmas projekta ietvaros, gan citās korporatīvās sociālās atbildības sadarbību jomā.


“Maxima Latvija” noliktavās, kas bāzētās Krustkalnos, Ķekavas pagastā, strādā ap 300 darbiniekiem, tādēļ uzņēmumu var uzskatīt par vienu no lielākajiem darba devējiem novadā. Uzņēmuma vadībai viens no aktuālākajiem nākotnes jautājumiem ir Ķekavas apvedceļa izbūve - kā tas ietekmēs uzņēmuma darbību gan būvniecības laikā, gan pēc tā pabeigšanas, tostarp uzsverot nepieciešamību pēc papildu izbraucamajiem ceļiem no uzņēma teritorijas.


Uzņēmumam ir izstrādāta korporatīvās sociālās atbildības stratēģija, kuras ietvaros uzņēmums aktīvi atbalsta ne tikai bērnu un jauniešu sportu, ģimenes ar bērniem, maznodrošinātās sabiedrības grupas un Latvijas ražotājus, bet arī aktīvi strādā pie saprātīgas un taupīgas resursu izmantošanas un videi draudzīgu aktivitāšu ieviešanas un popularizēšanas.


Arī Ķekavas novada pašvaldība URBACT programmas projekta CITIES4CSR ietvaros šobrīd padziļināti strādā pie stratēģijas izveides, lai veicinātu un stiprinātu pašvaldības korporatīvās sociālās atbildības aktivitāšu lomu un pievienoto vērtību vietējā līmenī. “Maksima Latvija” ir viens no uzņēmumiem, kas projekta ietvaros ir dalījies ar savu pieredzi par stratēģijas ieviešanu un īstenošanu.


Pārstāvji no “Maxima Latvija” jau no 2018.gada ir aktīvi iesaistījušies Pārtikas aprites uzraudzības likuma grozījumu virzīšanā, kā rezultātā no 2019.gada jūlija spēkā stājušies noteikumi, kas ļauj labdarībai ziedot noteiktu pārtiku pēc minimālā derīguma termiņa beigām. Arī Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire norādīja, ka pašvaldības nevalstiskās organizācijas un baznīcu draudzes, kas sniedz palīdzību grūtībās nonākušām personām labprāt iesaistītos aktivitātēs, kas ļautu saņemt ziedotos pārtikas produktus pēc minimālā derīguma termiņa beigām.


Iepazīstot novada uzņēmējus, Ķekavas novada pašvaldības pārstāvji turpinās viesoties pie uzņēmējiem, lai uzklausītu viņu pieredze stāstus, izaicinājumus un nākotnes plānus, tādēļ uzņēmumi, kuri vēlas iepazīstināt pašvaldību ar savu darbību, aicināti sazināties ar pašvaldību, rakstot uz e-pastu info.uznemumiem@kekava.lv.

 

Administratīvā pārvalde
28.01.2020.

  Drukāt