No 1. februāra Baložu pilsētas iedzīvotāji par siltumu maksās mazāk

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) apstiprinājusi zemākus siltumenerģijas tarifus virknei siltumenerģijas uzņēmumu, līdz ar to no 1. februāra vairākās Latvijas apdzīvotās vietās, tostarp, Baložu pilsētā,  gaidāmas zemākas izmaksas par siltumu.

 
Kā informē SPRK, siltumenerģijas tarifu samazinājums ir pateicoties pērn SPRK apstiprinātajiem zemākiem dabasgāzes pārvades tarifiem Latvijas lietotāju apgādei. Kā rezultātā,  centralizētās siltumapgādes pakalpojumu gala tarifs no 2020. gada 1. februāra Baložu pilsētā būs 60,97 eiro/MWh.


Siltumenerģijas lietotāji par patērēto siltumenerģiju norēķinās atbilstoši gala tarifiem, savukārt ražošanas tarifa apmērs nosaka to, cik iepirktā siltumenerģija izmaksā siltumapgādes komersantam.


Pērnā gada nogalē SPRK ar pašu noteikto siltumenerģijas tarifu projekta aprēķinu un pamatojumu vērsās trīs siltumenerģijas ražošanas uzņēmumi un četri uzņēmumi, kas nodrošina siltumapgādes pakalpojumu sniegšanu lietotājiem. SPRK, izvērtējot uzņēmumu iesniegtos tarifa aprēķinus un to pamatojumus, secināja, ka noteiktie siltumenerģijas ražošanas un apgādes pakalpojumi tarifi ir pamatoti un atbilst SPRK metodikai.


Atgādinām, ka pērn, jau ar 2019. gada 1. decembri,  Baložu pilsētā tika samazināts siltumenerģijas gala tarifs par 2,9%.

 

Administratīvā pārvalde
31.01.2020.

 

  Drukāt