Aicina noteikt LEADER Dižprojektu

Latvijas Lauku forums aicina noteikt LEADER Dižprojektu – vietējo iniciatīvu projektus, kas realizēts VRG darbības teritorijā ar LEADER ELFLA vai EJZF fonda atbalstu un kas ir teritorijas lepnums un aktīvo ļaužu darbības apliecinājums.


Konkursa mērķis ir  popularizēt unikālas un reģionu teritorijām un iedzīvotājiem nozīmīgas idejas, kas īstenotas ar LEADER pieeju, un saņēmis finansējumu. Plašāk par konkursu: http://llf.partneribas.lv/archives/6736


Partnerība Daugavkrasts kā 2019. gada Dižprojektu nominēja Cake Fab realizēto projektu par inovatīvas musa kūku ražotnes izveidi.


Realizējot projektu, uzņēmums Cake Fab uzsāka jauna tipa musa kūku ražošanu, izmantojot līdz šim neizmantotas tehnoloģijas – silikona formas, kas ļauj veidot ideālas un ikdienai, kā arī dažādiem dzīves un svinību gadījumiem (bērnu jubileja, kāzas, pieaugušo jubilejas, u.c.) atbilstošas formas izstrādājumus un šoka saldēšanu, kas ļauj pārsteigt klientus ar principiāli atšķirīgi veidotām kūkām. Projekta ietvaros ir iegādātas iekārtas un aprīkojums kūku ražošanai, bet par saviem līdzekļiem veikts telpu remonts.


Lai savus izstrādājumus pozicionētu tirgū un spētu pārsteigt pircējus ar kaut ko jaunu un atšķirīgu no jau esošā konditorejas izstrādājumu piedāvājuma, ir strādāts arī pie produktu izskata un garšas kombinācijām, kuru autori ir paši uzņēmuma īpašnieki un vienlaicīgi arī darbinieki. Šobrīd ir pieejamas aptuveni 15 dažādu garšu musa kūkas – burkānu, tropu, šokolādes trio, Vīnes šokolādes, ķiršu – apelsīnu, pistāciju, upeņu-balzāma un siera–aveņu u.c., bet tiek strādāts arī pie jaunām garšām. Savu produktu pasūtīšanai uzņēmums ir izveidojis mājas lapu www.cakefab.lv.


No 2019. gada septembra uzņēmums ir uzsācis musa deserta pusfabrikātu ražošanu un piegādāšanu restorāniem. Šie pusfabrikāti tiek izmantoti šķīvja desertu gatavošanai.


2019. gadā SIA “Cake Fab” ir uzvarējis AS SEB Banka un septiņu novadu rīkotajā grantu konkursā “Iedvesma”, saņemot no Ķekavas novada pašvaldības atbalstu 8500 eiro tālākai ražošanas attīstīšanai, un no 2020. gada marta plāno uzsākt saldētu musa kūku un desertu ražošanu, kas ļaus attīstīt arī produkcijas eksportu.


Līdz 29.februārim aicinām nobalsot par savu favorītu sociālajā tīklā Facebook https://www.facebook.com/laukuforums/



Partnerība Daugavkrasts
06.02.2020.

 

  Drukāt