Ķekavas novadā notiek satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbi

Gaisa temperatūras svārstību dēļ vairākās Ķekavas novada ielās ir izveidojušās satiksmei bīstamas bedres, tāpēc šobrīd pašvaldības uzņēmums “Ķekavas sadzīves servisa centrs” veic satiksmei bīstamo bedrīšu remontdarbus pēc nepilnas tehnoloģijas ziemas apstākļos. 
 

Avārijas bedres tiek labotas neatkarīgi no laikapstākļiem, jo satiksmei bīstamo bedrīšu remonts ir pagaidu remonts – tā uzdevums ir novērst avārijas situācijas un nodrošināt drošu satiksmi līdz brīdim, kad laikapstākļi būs labvēlīgi kvalitatīva ceļa seguma remonta veikšanai.


Kā informē Ķekavas sadzīves servisa centrs, tad uz ielām, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī, mainīgo laikapstākļu un gaisa temperatūras svārstību ietekmē pastiprināti veidojas bedrītes vai asfaltsega pilnībā sabrūk. Šādos laikapstākļos, kādi ir šobrīd, tiek labotas satiksmei bīstamās jeb avārijas bedres, pielietojot auksto asfaltbetonu pēc nepilnas tehnoloģijas. Pašreizējos laikapstākļos kvalitatīva bedru aizlāpīšana nav iespējama, visticamāk pēc kāda laika bedres radīsies no jauna. 


Kad būs piemēroti laika apstākļi  -  diennakts vidējā temperatūra nebūs zemāka par 15 grādiem  - pēc Celsija - bedrītes tiks labotas, izmantojot citu laika apstākļiem atbilstoši tehnoloģiju, kas nodrošinās kvalitatīvāku un ilgstošu brauktuves seguma saglabāšanu.

  

Administratīvā pārvalde
18.02.2020.

 

  Drukāt