Šogad Ķekavas pagastā modernizēs un pilnveidos videonovērošanu

Lai paaugstinātu iedzīvotāju drošības līmeni, Reģionālā pašvaldības policija (RPP) atbilstoši Ķekavas novada videonovērošanas koncepcijai arī šogad turpina darbu pie videonovērošanas sistēmas pilnveidošanas, īpašu uzmanību veltot Ķekavas pagasta teritorijai.


Kā stāsta  RPP priekšnieks Māris Bomiņš, tad sabiedriskās kārtības un iedzīvotāju drošības uzlabošanas nolūkos jau pagājušā gadā Baložu pilsētā un Daugmales pagastā tika uzstādītas vairāk kā 40 jaunas modernas digitālās videonovērošanas kameras. Un šogad videokameru sistēma tiks modernizēta arī Ķekavas pagastā, akcentējot blīvi apdzīvoto Ķekavas centru.  Tāpēc šobrīd pašvaldības policija kopā ar  IT speciālistiem kopīgi strādā, lai identificētu videonovērošanas kameru atrašanās vietas papildus jau esošajiem punktiem un nodrošinātu labāku pārklājumu, kā arī izvērtē optimālākos tehniskos risinājumus.


Videokameras ar augstu izšķirtspēju, plašu skatu leņķi un  kustību noteikšanu, kuras  paver daudz plašākas iespējas pārkāpumu fiksēšanai, novēršanai  un attēla apstrādei, tiek uzstādītas sabiedriski nozīmīgās vietās, īpaši uzmanību pievēršot, piemēram,  grūti kontrolējamām un publiskām vietām, izglītības iestādēm, atpūtas vietām un rotaļlaukumiem.


Paralēli tam Reģionālās pašvaldības policijas automašīnas ir aprīkotas ar videokamerām gan auto salonā, gan ārpusē, kā arī patrulējot katram policijas darbiniekam ir piestiprināts individuālās lietošanas video reģistrators. Šādas iespējas ļauj uzlabot gan darba kvalitāti, gan strīdīgos gadījumos rast objektīvu  situāciju atspoguļošanu.


RPP priekšnieks Māris Bomiņš norāda, ka, pateicoties modernajai videonovēršanas sistēmas darbībai Ķekavas novadā, ir uzlabota situācija drošības un sabiedriskās kārtības jomā, jo dzīvē pierādījies fakts, ka vietās, kur ir uzstādītas videonovērošanas kameras, pārkāpumu īpatsvars sarūk. Jaunās digitālās videokameras policijas darbiniekiem ir liels atspaids arī pārkāpumu fiksēšanā un kvalitatīvu pierādījumu gūšanā, lai vainīgos likumpārkāpējus sauktu pie atbildības.


Arī  videonovērošanas programma ļauj policijai vienkopus redzēt visus video ierakstus, tos apkopot un veikt datu analīzi, kā arī  tā spēj atlasīt  ierakstus pēc  uzstādītajiem tehniskajiem parametriem. Visas videokameras ir savienotas kopējā datu pārraides tīklā ar centralizētu automātiskas arhivēšanas iespēju.


Pateicoties tam,  ir atvieglots arī tiesībsargājošo iestāžu darbs, jo videokameru ieraksti kalpo gan kā tiešie, gan kā netiešie pierādījumi pārkāpumu atklāšanai. Saistībā arī  to būtiski pieaudzis arī RPP darba apjoms, lai sniegtu nepieciešamo informāciju tiesībsargājošām iestādēm.


Atgādinām, pērn Baložos un Daugmalē kopumā tika uzstādītas 42 jaunas modernas videokameras, astoņas no tām ir izvietotas Baložu pilsētā - sadzīves atkritumu šķirošanas punktos, lai nodrošinātu tajos sabiedrisko kārtību un fiksēto negodprātīgos, kuri tur nelikumīgi izmet, piemēram, lielgabarīta atkritumus un riepu kaudzes.


Tāpat Reģionālā pašvaldības policija iegādājusies arī pārvietojamo videokameru, lai varētu operatīvi reaģēt atbilstoši vajadzībām, piemēram, peldēšanas sezonā šāda kamera lieti noder peldvietās sabiedriskās kārtības nodrošināšanas nolūkos, kā arī dažādos publiskos pasākumos, kuru norises vietas var mainīties. Tāpat pārvietojamā videokamera ir pateicīga tam, lai policija varētu fiksēt pārkāpumus par sadzīves atkritumu izmešanu tam nepiemērotajās vietās  vai zādzību gadījumos. 

 

Administratīvā pārvalde
05.03.2020.

 

 

 

 

 

  Drukāt