Ķekavas novadā pieaudzis līgumu skaits par atkritumu apsaimniekošanu

Vides uzlabošanas nolūkos Ķekavas novada pašvaldība apzina tās mājsaimniecības, kuru īpašnieki nav noslēguši līgumu par sadzīves atkritumu izvešanu. Pateicoties mērķtiecīgam pašvaldības darbam vairāk kā gada garumā un individuāli adresētām vēstulēm, šobrīd atkritumu apsaimniekošanas līgumus kopumā noslēgušas 4900 mājsaimniecības,  500 īpašumi no tiem nākuši klāt, kur līdz šim  tas nebija izdarīts.

 
No 2018. gada novembra līdz 2020. gada februārim apsekoti tūkstošiem īpašumu tādās novada apdzīvotās teritorijās kā Ziedonī, Krustkalnos, Lapeniekos, Baložos, Rāmavā, Valdlaučos, Mākoņkalnā, Katlakalnā un Ķekavas pagastā. Jau tuvākajā laikā darbs tiks turpināts Plakanciema, Mellupu, Daugmales, Dzērumu, Jenču un Jaunsils teritorijās.


Jau ziņots, ka mājsaimniecību apsekošana organizēta ar mērķi novērst nelegālu atkritumu izmešanu tam neparedzētās vietās, piemēram, mežos vai daudzdzīvokļu mājām paredzētajos atkritumu konteineros, un veicināt iedzīvotāju atbildīgu attieksmi un rīcību pret vidi.


Saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu un Ķekavas novada saistošajiem noteikumiem nekustamā īpašuma īpašniekiem ir pienākums slēgt līgumu par atkritumu apsaimniekošanu ar to atkritumu apsaimniekotāju, kas noslēdzis līgumu ar Ķekavas novada pašvaldību par atkritumu apsaimniekošanu attiecīgajā teritorijā. Līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju SIA “Clean R” iespējams noslēgt gan klātienē, gan interneta vietnes www.cleanr.lv sadaļā “e-pakalpojumi”, autorizējoties ar internetbankas starpniecību.


Ķekavas novada pašvaldība joprojām aicina privātmāju rajonos un apkaimēs, kur koncentrējas piecas un vairāk privātmājas un kur nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķirošanas konteineri, pieteikties bezmaksas šķirošanas punkta izveidei. Šādu iespēju kā pilotprojektu privātmāju īpašniekiem nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.


Atkritumu šķirošana ļauj gan rūpēties par vidi, gan samazināt mājsaimniecības izdevumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, jo šķirotie atkritumi tiek izvesti bez maksas


Administratīvā pārvalde
03.02.2019.

 

  Drukāt