Pašvaldības policija un Valsts policija uzraudzīs sabiedriskās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki

Ņemot vērā 14. martā Ministru kabineta pieņemtos lēmumus, lai mazinātu vīrusa izplatīšanas iespējas, turpmāk tiek atcelti un aizliegti visi sabiedrībai organizētie publiskie svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, reliģiskie un atpūtas pasākumi, tostarp arī pasākumi naktsklubos un diskotēkas, kā arī sapulces, gājieni un piketi.

 

Savukārt iepriekš neorganizētos pulcēšanās pasākumos kultūras, izklaides, atpūtas, sporta klubos, naktsklubos un reliģisko norišu vietās var atrasties ne vairāk par 50 cilvēkiem vienlaicīgi un šo vietu darba laiks nedrīkst pārsniegt pulksten 23.00.

 

Pašvaldības policija un Valsts policija uzraudzīs sabiedriskās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki, kā arī, saņemot informāciju par tiem, attiecīgi reaģēs un vērtēs iespējamos pārkāpumus. Vēršam uzmanību, ka gadījumos, ja netiks ievēroti MK rīkojumā noteiktie drošības pasākumi, var tikt piemērota arī atbilstoša administratīvā vai kriminālā atbildība.

 

Aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un ievērot noteiktos piesardzības pasākumus. Vienlaicīgi aicinām sekot līdzi aktuālajai informācijai par valstī izsludināto ārkārtējo situāciju, kā arī mediķu dotajiem norādījumiem.

 

Reģionālā pašvaldības policija

14.03.2020. 

  Drukāt