Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju Ķekavas novadā VISI PUBLISKIE PASĀKUMI ATCELTI! Pašvaldības iestādes strādās ATTĀLINĀTI!!

Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas situāciju, lai ierobežotu koronavīrusa "Covid-19" izplatību, no 13. marta līdz 14. aprīlim Ķekavas novadā tiek slēgtas visas skolas, kultūras un sporta iestādes, bibliotēkas un dienas centri,  atcelti visi publiskie pasākumi un sporta sacensības, kā arī pašvaldība un tās iestādes pārtrauc klientu pieņemšanu klātienē, pakalpojumu nodrošinot attālināti.


Šodien, 13. martā, ar Ķekavas novada domes priekšsēdētājas Viktorijas Baires rīkojumu ir izveidota Ķekavas novada krīzes vadības grupa, kura veiks ārkārtas situācijas uzraudzību  un koordināciju.

 

IZGLĪTĪBAS IESTĀDES

Atbilstoši Ministru kabineta izdotajam rīkojumam klātienes mācības pilnībā pārtrauktas arī visās Ķekavas novada vispārējās izglītības un profesionālās izglītības iestādēs.  Pēc skolēnu brīvdienām (16.-22.marts) visās skolās noteikta karantīna, kuras laikā mācības notiks attālināti. Centralizētie valsts pārbaudījumi tiek pārcelti uz maiju  Plašāk par centralizētajiem eksāmeniem var uzzināt Valsts izglītības satura centra mājaslapā.  (papildināts ar valdības lēmumu 14.03.2020.).


Tāpat tiek pārtrauktas visas kultūrizglītības un sporta profesionālās ievirzes un interešu izglītības programmu mācību process  - treniņi, sacensības un mēģinājumi.


Vecākiem galvenais saziņas avots ar skolu un pedagogiem ir e-klase.lv . Tāpat pie izglītības iestādēm ir izvietoti plakāti ar informāciju, kā sazināties ar  konkrēto izglītības iestādi.


BĒRNUDĀRZI


Atbilstoši 12.marta Ministru kabineta lēmumam, - bērnudārzi turpina strādāt, bet, lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, vecākiem reizi nedēļā ir jāiesniedz bērnudārzā rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši "Covid-19" skartās valstis vai teritorijas, nav bijis kontaktā ar "Covid-19" saslimušajiem vai kontaktpersonām un vecākiem nav iespēju citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu;


Savukārt par Ķekavas novada bērnudārzu turpmāko darbu aktuālākā informācija būs 18. martā, kad būs apzinātas vecāku iespējas nodrošināt bērnu palikšanu mājās un balstoties uz to, tiks pieņemts lēmums par turpmāko rīcību.  

 

KULTŪRAS IESTĀDES


Līdz 14. aprīlim tiek slēgtas VISAS Ķekavas novada kultūras iestādes, tostarp, bibliotēkas, atcelti visi publiskie pasākumi,  nodarbības un kolektīvu mēģinājumi. Tāpat pie kultūras iestādēm ir izvietoti plakāti ar informāciju, kā sazināties ar  konkrēto  iestādi.

 

BASEINI un SPORTA KLUBS


Tiek slēgti abi peldbaseini Ķekavas novadā – Daugmales mulfifunkcionālajā centrā un Ķekavas vidusskolas sporta kompleksā.  Tāpat atcelti VISI sporta pasākumi, nodarbības un sacensības. 


ĶEKAVAS NOVADA PAŠVALDĪBA

Ķekavas novada pašvaldība no 13. marta līdz 14. aprīlim pārtrauc klientu pieņemšanu klātienē, un pakalpojumi tiks nodrošināti TIKAI ATTĀLINĀTI:

  1. zvanot pa tālr.  67935803, 66954825, 8488,
  2. rakstot  e-pastu – novads@kekava.lv,
  3. iedzīvotāji var iesniegt iesniegumus un dokumentus, ievietojot slēdzamās pastkastītēs pie pašvaldības klientu apkalpošanas centriem:
  • Ķekavā – Gaismas ielā 19, k.9. (Ķekavas novada domes ēka)
  • Baložos – Uzvaras prospektā 1a (Baložu pilsētas pārvalde)
  • Daugmalē -  “Salnas” (Daugmales pārvalde).
  • Pastkastītes tiks pārbaudītas divas reizes dienā, un saņemtie dokumenti tiks elektroniski apstrādāti.

         4. būvvaldei jāsniedz elektroniski, izmantojot Būvniecības informācijas sistēmu:  https://bis.gov.lv


ĶEKAVAS NOVADA DZIMTSARAKSTU NODAĻA


Ķekavas novada Dzimtsarakstu nodaļas pakalpojumus iedzīvotāji varēs pieteikt uz nākamo darba dienu, zvanot pa tālr. 29447270.  Pakalpojumi tiks nodrošināti Baložu pilsētas pārvaldes telpās, Baložos, Uzvaras prospektā 1a.     

 

ĶEKAVAS AMBULANCE
Ķekavas ambulance kā ārstniecības iestāde turpina darbu, tomēr lūdzam apmeklētājus ievērot sekojošo:

  • bez vajadzības neapmeklēt ārstniecības iestādi;
  • visu iespējamo ar savu ārstu vai ārsta palīgu kārtot pa tālruni (receptes, darba nespējas lapas, u.c.);
  • ierasties uz vizīti precīzi norādītajā laikā un pēc vizītes uzreiz doties prom;

Atrodoties ārstniecības iestādē, lūdzam:

  • ievērot distanci no citiem apmeklētājiem;
  • šķaudīt vai klepot salvetē vai saliektā elkonī;
  • rokas mazgāt rūpīgi ar ziepēm;
  • ienākot telpās veikt roku dezinfekciju;
  •  izpildīt ārstu un personāla norādes;

Aicinām neienākt personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā ir atgriezušās no Covid-19 skartajām valstīm un ir ar saaukstēšanās pazīmēm, kā arī personām, kas ir bijušas kontaktā ar Covid-19 slimniekiem. Aizdomu gadījumā par iespējamiem kontaktiem, lūdzam pirms ienākšanas sazināties ar savu ārstu vai ārsta palīgu.

Papildus informāciju var iegūt – zvanot savam ģimenes ārstam vai ārsta palīgam, Ķekavas ambulances reģistratūrai tālr. 67813040 vai rakstot uz ambulance@kekava.lv. Slimību profilakses un kontroles centra infotālrunis - 67387661.
 

 

ĶEKAVAS NOVADA SOCIĀLAIS DIENESTS


Ķekavas novada Sociālā dienesta pakalpojumus iedzīvotāji varēs saņemt  attālināti:
 

  • pieteikt pakalpojumu uz nākamo darba dienu, zvanot pa tālr. 67935977.
  • rakstot  e-pastu –  socdienests@kekava.lv,
  • iesniegt iesniegumus un dokumentus, ievietojot slēdzamāS pastkastītēs pie sociālā dienesta – Ķekavā, Gaismas ielā 19, k. 8 . Ķekavā, Gaismas ielā 19, k. 8 .; Daugmalē – “Adatiņas”, Baložos – Uzvaras prospektā 1a. Pastkastītes tiks pārbaudītas divas reizes dienā, un saņemtie dokumenti tiks elektroniski apstrādāti.

 

ĶEKAVAS SOCIĀLĀS APRŪPES CENTRS
 

Sakarā ar Covid-19 vīrusa izplatību,  Ķekavas sociālās aprūpes centrā tiek noteikti šādi ierobežojumi līdz 14. aprīlim:  
 

  • slēgti visi dienas centri  (dienas centrs “Gaismas iela” Ķekavā, Gaismas ielā 19, k.8 un dienas centrs “Adatiņas”, Daugmalē);
  • slēgta tikšanās vieta “Rosme” Valdlaučos, Meistaru ielā 43;
  • sociālajā ēdnīcā  Ķekavas sociālās aprūpes centrā tiek apkalpoti tikai aprūpes centra klienti.


Tāpat ir noteikta karantīna un pilnībā ierobežoti trešo personu apmeklējumi pie Ķekavas sociālās aprūpes centra un Mellupu sociālā centra klientiem, kā arī aizliegts darboties nomniekiem, frizētavai un pulksteņmeistara darbībai, kas atrodas aprūpes centra telpās.

 

SIA “BALOŽU KOMUNĀLĀ SAIMNIECĪBA”


SIA “Baložu komunālā saimniecība” valde, pamatojoties uz valstī noteikto ārkārtas stāvokli, ir pieņēmusi lēmumu  no 13. marta līdz ārkārtas situācijas beigām  pārtraukt klientu apkalpošanu klātienē, tai skaitā maksājumu pieņemšanu kasē.

Maksājumus aicinām veikt internetbankā.


Iesniegumu iesniegšanai aicinām izmantot uzņēmuma pastkastīti Kr. Barona ielā 1, Baložos, kā arī ar darbiniekiem sazināties, zvanot pa tālruni, vai rakstot e-pastu. Kontaktinformācija pieejama šeit.

 

SIA “ĶEKAVAS NAMI”


Sakarā ar valstī izsludināto ārkārtas stāvokli SIA „Ķekavas nami” pārtrauc klientu pieņemšanu klātienē. Pakalpojumi tiks nodrošināti attālināti – rakstot e-pastu info@kekavasnami.lv vai zvanot pa tālr. 67892848 un 67937448.
 

 

Aicinām iedzīvotājus šajā laikā aktīvāk izmantot drošas saziņas iespēju – valsts pakalpojumus pieteikt un saņemt elektroniski portālā www.latvija.lv


Ķekavas novada pašvaldības mājas lapā ir pieejama sadaļa “Pakalpojumi”  - “E-pakalpojumi”.  

 

Ķekavas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus sekot aktuālai informācijai pašvaldības mājaslapā www.kekavasnovads.lv un sociālajos tīklos.

 

Ķekavas novada pašvaldības bezmaksas informatīvais tālrunis 8488.


 

Administratīvā pārvalde
13.03.2020.

 

  Drukāt