Bērnudārzs - ārkārtas gadījumiem! (papildināts 19.03.)

20. martā Ķekavas novada krīzes vadības grupā tika sniegta aktuālā informācija par bērnu apmeklējumu novada pirmsskolas izglītības iestādēs. Pateicoties vecāku atbildīgai rīcībai, 20. martā novada bērnudārzus apmeklēja tikai 35 bērnu jeb 2%. Ar katru dienu šis skaits sarūk,  jo vecāki atraduši citas pieskatīšanas iespējas. Un bērnudārzu izvēlās tikai ārkārtas gadījumos. 


Šajā ārkārtas situācijā, lai ierobežotu vīrusa izplatību, arī turpmāk Ķekavas novada pašvaldība aicina vecākus rūpīgi izvērtēt citas iespējas, kur bērnu pieskatīt, nevedot uz bērnudārzu. Taču, ja diemžēl ģimenei šādu citu iespēju nav, tad bērnudārzos turpinās darboties dežūrgrupas.


Lai apmeklētu pirmsskolas izglītības iestādi, tad vecākiem reizi nedēļā ir jāiesniedz bērnudārzā rakstisks apliecinājums, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši "Covid-19" skartās valstis vai teritorijas, nav bijis kontaktā ar "Covid-19" saslimušajiem vai kontaktpersonām.


Tāpat aicinām vecākus vienu dienu iepriekš sazvanīt bērnudārzu (tālruņi ir pieejami pie bērnudārza izvietotajos plakātos), lai informētu par bērna apmeklējumu. Tas ir svarīgi, lai bērnudārzs varētu plānot un nodrošināt nepieciešamo ēdināšanas pakalpojuma apjomu un specifiskās vajadzības, piemēram, pārtiku bērniem ar alerģiju.


Veselības drošības nolūkos bērnudārzos tiek nodrošināta pastiprināta telpu dezinfekcija un vēdināšana, ikvienam tiek veikta temperatūras mērīšana divas reizes dienā. Tāpat dežūrgupas izvietojums tiek plānots, lai pēc iespējas mazinātu savstarpējo saskarsmi.


Atgādinām, ka atbilstoši Ministru kabineta 12. marta rīkojumam par ārkārtas situācijas izsludināšanu – bērnudārzos strādā dežūrgrupas.
 

Apliecinājuma paraugs

 

 Administratīvā pārvalde

16.03.2020.

Papildināts 20.03.2020.

 

 

  Drukāt