Šobrīd tiek izbūvēti pamati jaunajai Ķekavas vidusskolas piebūvei

Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvalde informē, ka šobrīd aktīvi turpinās Ķekavas vidusskolas moduļa tipa piebūves būvniecības darbi.

Pašlaik notiek pamatu izbūve jaunajai moduļu tipa piebūves ēkai un norisinās inženierkomunikāciju ierīkošanas darbi. Tāpat ir pieņemts ekspluatācijā jaunais gāzes vads, kā arī pabeigti vidusskolas fasādes daļas vienkāršotās atjaunošanas darbi, tās siltināšana un nodrošināta atbilstība ugunsdrošības prasībām.

Līdz ar moduļu tipa piebūves uzbūvēšanu pie Ķekavas vidusskolas plānots nodrošināt mācību vietas papildu 300 skolēniem. Ķekavas vidusskolas piebūves projektā ir izstrādāts jaunbūves ēkas fasāžu risinājums un telpu plānojums atbilstoši izglītības iestāžu mūsdienu prasībām, risināts piebūves ēkas savienojums ar esošo vidusskolas ēkas korpusu, teritorijas labiekārtojums, ietves izbūve teritorijā, autostāvvietas un velonovietnes.

Piebūve plānota divos stāvos, kur tiks izvietotas kopumā desmit mācību klases – četras pirmajā stāvā un sešas  - otrajā stāvā, tai skaitā vienu mācību klasi būs iespējams pārdalīt ar bīdāmo sienu divās atsevišķās telpās.  Pirmajā stāvā atradīsies arī plaša ēdamzāle, kā arī ģērbtuves, bet otrajā – skolotāju atpūtas istaba un rekreācijas zonas skolēniem, bet jumta stāva līmenī  - tehniskās telpas.

Piebūves fasādē plānots izmantot koka apdares materiālus, jo kokam piemīt labas siltumizolācijas īpašības un tas ir “elpojošs” materiāls.   Savukārt, piebūves ēkas vizuālajā izskatā plānots izmantot sarkanos akcenta toņus, kas ir aizņemti no esošās vidusskolas ēkas fasādes materiāla – sarkanā ķieģeļa mūra toņa, tādā veidā sasaistot vizuāli esošo skolas ēku ar jauno piebūvi.

Jauno skolas piebūve izvietosies esošā basketbola laukuma vietā, kā arī paredzēts mazliet pārvietot skeitparka laukumu, to atdalot ar apstādījuma joslu no skolas teritorijas, lai tādējādi nodrošinātu trokšņu slāpēšanu.

Būvprojekta izmaksas tiek finansētas no Ķekavas novada pašvaldības budžeta.

 

 

Administratīvā pārvalde
25.03.2020.

 

 

  Drukāt