Apzinās Ķekavas novada daudzbērnu ģimeņu vajadzības

Lai apzinātu Ķekavas novada daudzbērnu ģimeņu vajadzības un nepieciešamo atbalstu šajā ārkārtējās situācijas laikā, Ķekavas novada pašvaldība lūgusi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes operatīvi sniegt informāciju par Ķekavas novadā deklarētām personām no daudzbērnu ģimenēm. Savukārt Izglītības, kultūras un sporta pārvalde apzina, cik  bērnu no daudzbērnu ģimeņēm apmeklē Ķekavas novada pašvaldības skolas.


Saņemot šo informāciju, Ķekavas novada pašvaldības Sociālais dienests apzinās visas šīs ģimenes, lai noskaidrotu daudzbērnu ģimeņu vajadzības un nepieciešamo atbalstu no pašvaldības šajā ārkārtējās situācijas laikā, kas izsludināta sakarā ar Coivid-19.  Pēc informācijas apkopošanas, tiks lemts par atbalsta pasākumiem. 


Ķekavas novada Sociālais dienests ir sazinājies ar maznodrošinātām ģimenēm ar bērniem, kurām ir piešķirts pabalsts bērnu ēdināšanai skolā vai bērnudārzā, lai noskaidrotu nepieciešamību saņemt pārtikas pakas.   Šī paša iemelsa dēļ Sociālais dienests apzinājis arī tā redzeslokā esošās ģimenes, kurām nav piešķirts trūcīgās vai maznodrošinātās ģimenes statuss.


Šīm ģimenēm, kuras izteica vēlmi, sociālais dienests jau ir piegādājis pašvaldības sarūpētās lielās pārtikas pakas, kas paredzēta uz trīs mēnešiem.  Šajā pārtika pakā, piemēram, ietilpst 30 gab. olas, 1 kg putraimi vai grūbas, 1 kg auzu pārslas, 1kg rīsi, 1 kg griķi, 4 kg milti, 2 kg makaroni, 1 kg manna vai šķeltie zirņi, 4 l eļļa,  4 kg cukura 3 gab. margarīns, kafija, iebiezinātais piens un kakao, pupiņas, zaļie zirnīši, tēja un maize. 


Atgādinām, ka iedzīvotājus, kuri ir nonākuši krīzes situācijā un nespēj nodrošināt savas pamatvajadzības, aicinām sazināties ar Sociālo dienestu, kas katru gadījums izvērtēs individuāli un iespēju robežās sniegs atbalstu savas kompetences ietvaros. Tālr. 67935977; 27876091; e-pasts: socdienests@kekava.lv.


Tāpat Sociālais dienests atgādina- ja nepieciešama palīdzība, dod ziņu! Katra ģimene krīzes situācijā cenšas tikt galā ar emocijām savā veidā - kāds ļoti meklē jaunus darbošanās veidus, kāds ieslīgst grūtsirdībā par ierastās lietu kārtības zaudējumu, un tam visam pa vidu ir bērni, kuri redz mūsu satrauktās sejas, dzird paceltās balsis un kuriem turklāt vēl arī jācenšas apgūt jaunā mācību viela. Ja ir sajūta, ka saviem spēkiem netiekam galā, aicinām nenoslēgties sevī un vērsties pēc padoma:

  • Ķekavas novada PI "Sociālais dienests" tālr.  26669782,
  • “Centrs Dardedze” - psihologa, sociālā darbinieka konsultācijas tālr. 29556680,
  • “Skalbes” - diennakts krīzes tālrunis tālr. 27722292;
  • Atbalsta tālrunis noziegumos cietušajiem (cietusajiem.lv) – tālr. 116006;
  • Bērnu un jauniešu uzticības tālrunis  - tālr. 116111

 

Administratīvā pārvalde
01.04.2020.

 

 

  Drukāt