Ķekavas novadā aktīvi remontē kultūras un izglītības iestādes

Šo laiku, kad Covid-19 dēļ skolās un kultūras namos valda neierasts klusums, jo mācības notiek attālināti un atcelti visi publiskie pasākumi, Ķekavas novada pašvaldība aktīvi rosās, lai novada kultūras un izglītības iestādēs veiktu dažādus remontdarbus.  


Šodien, 20. aprīlī, noslēgušies remontdarbi Baložu kultūras namā, kuru laikā atjaunota esošā koka parketa virskārta lielajā zālē un Kora zālē, kā arī šo zāļu priekšējā vestibilā. Parketa segums tika noslīpēts un nolakots ar speciālu laku īpašai noturībai, lai  tas kalpotu un priecētu kultūras nama apmeklētājus ilgāku laiku.   


Kā informē pašvaldības Īpašumu pārvalde, savukārt Ķekavas kultūras namam un Ķekavas Mākslas skolai šobrīd tiek veikta  jumtu notekūdeņu sistēmas maiņa, lai nodrošinātu labāku lietusūdens novadi un pasargātu ēku sienas no mitruma un  paildzinātu ēku ilgāku kalpošanu. Tāpat Ķekavas Mākslas skolai tiks atjaunots jumta segums.


Šonedēļ arī tiks uzsākti Ķekavas kultūras nama pirmā stāva vestibila remontdarbi, kuru laikā vestibils iegūs jaunu modernu veidolu, kas būs ieturēts vienotā dizainā un līdz ar to saskaņosies ar iepriekš izremontēto Viesību zālīti. Ievērojot Būvniecības valsts kontroles biroja norādījumus, tiks atjaunotas Ķekavas kultūras nama galvenās kāpnes, uzliekot trepēm granīta segumu un uzstādot jaunas margas atbilstoši visām drošības prasībām.     


Atgādinām, ka šajā Covid-19 periodā Ķekavas novada pašvaldība ir nomainījusi jumta segumu Katlakalna Tautas namam, un kultūras iestāde šobrīd ieguvusi jaunu un skaistu skārda jumtu.  


Administratīvā pārvalde
20.04.2020.

 

  Drukāt