Ķekavas novadā modernizē videokameras pašvaldības izglītības iestādēs

 

Ķekavas novada pašvaldība šobrīd turpina darbu pie videonovērošanas kameru modernizēšanas Ķekavas novada izglītības iestādēs, tādējādi uzlabojot gan drošību šajā iestādē un tās teritorijā, gan ilgtermiņā mazinot pašvaldības izdevumus par apsardzes pakalpojumiem.


Kā stāsta pašvaldības Administratīvās pārvaldes informācijas tehnoloģiju speciālisti, šobrīd tiek uzstādītās vairāk kā 10 jaunas digitālās videokameras bērnudārzam “Ieviņa”, ar kurām būs iespēja uzmanīt gan ēkas ieejas durvis, gan tās apkārtni. Tas paaugstinās gan bērnu, gan bērnudārza darbinieku un apmeklētāju drošību. Identiski darbi tiks veikti arī Pļavniekkalna sākumskolā. Bet pērn jaunas digitālās videonovērošanas kameras tika uzstādītas Baložos bērnudārzā “Avotiņš”.


Šīs modernās videokameras būs iespējams saslēgt vienotā sistēmā, nepieciešamības gadījumā ļaujot pie kameru attēliem piekļūt arī Reģionālajai pašvaldības policijai.


Šīs ir pirmās izglītības iestādes, kur tiek pilnībā modernizēta videonovērošanas sistēma, un pakāpeniski pašvaldības budžeta iespēju robežās tas tiks veikts visās pašvaldības skolās un bērnudārzos.  Kā pirmās tika izvēlētas augstākminētās izglītības iestādes, kur bija nepieciešams būtiski racionalizēt  esošo apsardzes pakalpojumu izdevumus.


Tāpat arī Reģionālā pašvaldības policija (RPP), lai paaugstinātu Ķekavas novada iedzīvotāju drošības līmeni, Reģionālā pašvaldības policija arī šogad turpina darbu pie videonovērošanas sistēmas pilnveidošanas, īpašu uzmanību veltot Ķekavas pagasta teritorijai.


Kā stāsta  RPP priekšnieks Māris Bomiņš, tad sabiedriskās kārtības un iedzīvotāju drošības uzlabošanas nolūkos jau pagājušā gadā Baložu pilsētā un Daugmales pagastā tika uzstādītas vairāk kā 40 jaunas modernas digitālās videonovērošanas kameras. Un šogad videokameru sistēma tiks modernizēta arī Ķekavas pagastā, akcentējot blīvi apdzīvoto Ķekavas centru. 


Videokameras ar augstu izšķirtspēju, plašu skatu leņķi un  kustību noteikšanu, kuras  paver daudz plašākas iespējas pārkāpumu fiksēšanai, novēršanai  un attēla apstrādei, tiek uzstādītas sabiedriski nozīmīgās vietās, īpaši uzmanību pievēršot, piemēram,  grūti kontrolējamām un publiskām vietām, izglītības iestādēm, atpūtas vietām un rotaļlaukumiem.


Arī  videonovērošanas programma ļauj policijai vienkopus redzēt visus video ierakstus, tos apkopot un veikt datu analīzi, kā arī  tā spēj atlasīt  ierakstus pēc  uzstādītajiem tehniskajiem parametriem. Visas videokameras ir savienotas kopējā datu pārraides tīklā ar centralizētu automātiskas arhivēšanas iespēju.


Reģionālā pašvaldības policija pērn iegādājusies arī pārvietojamo videokameru, lai varētu operatīvi reaģēt atbilstoši vajadzībām, piemēram, peldēšanas sezonā šāda kamera lieti noder peldvietās sabiedriskās kārtības nodrošināšanas nolūkos, kā arī dažādos publiskos pasākumos, kuru norises vietas var mainīties. Tāpat pārvietojamā videokamera ir piemērota tam, lai policija varētu fiksēt pārkāpumus par sadzīves atkritumu izmešanu tam nepiemērotajās vietās  vai zādzību gadījumos.

 

Administratīvā pārvalde
23.04.2020.

 

  Drukāt