Reģionālā pašvaldības policija aicina iedzīvotājus par pārkāpumiem zvanīt uz operatīvo tālruni 67937102

Lai spētu pēc iespējas operatīvāk varētu noreaģēt un notvert pārkāpējus,  Reģionālā pašvaldības policija (RPP) aicina Ķekavas novada iedzīvotājus nekavējoties ziņot par pārkāpumiem un aizdomīgiem gadījumiem, kas prasa tūlītēju policijas rīcību, zvanot uz pašvaldības policijas diennakts tālruni 67937102.


Kā stāsta Reģionālā pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš, tad, pateicoties iedzīvotāju aktivitātei,  pašvaldības policijā ir pieaudzis saņemto iesniegumu skaits.  Taču šobrīd pašvaldības policija novēro tendenci, ka par iespējamiem pārkāpumiem un citiem jautājumiem, kur nepieciešama operatīva pašvaldības policijas rīcība, lai notvertu pārkāpēju vai novērstu iespējamo noziegumu, iedzīvotāji ziņo, izmantojot sociālo tīklu Facebook.com (FB) platformu. Taču šajos gadījumos policijai ir nepieciešams saņemt ļoti ātri informāciju, lai varētu nekavējoties doties uz izsaukuma vietu, tāpēc visoperatīvāk šo informāciju pašvaldības policija var iegūt, ja cilvēks zvana uz operatīvo diennakts tālruni, nevis raksta policijas FB vai iedzīvotāju iekšējās FB grupās.


Protams, pašvaldības policija regulāri seko līdzi iesūtītajai iedzīvotāju informācijai gan savā e-pastā   policija@pp.gov.lv , gan savā FB lapā, taču šiem informācijas kanāliem pašvaldības policijas uzmanība netiek veltīta katru minūti.  


Tāpēc Reģionālā pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš, sakot paldies iedzīvotājiem par aktivitāti, tomēr vērš uzmanību un aicina iedzīvotājus operatīvos gadījumos zvanīt uz dežūrdaļas tālruni, kas strādā katru dienu 24 stundas diennaktī un zvanītājs var saglabāt savu konfidencialitāti. 


Pārējos gadījumos, kas neprasa tūlītēju rīcību, piemēram, kā par nesakārtotu teritoriju, nenopļautu zāli u.tml., var noteikti arī turpmāk rakstīt Reģionālajai pašvaldības policijai gan uz e-pastu  policija@pp.gov.lv , gan FB lapā, gan arī zvanīt uz dežūrdaļu. Tāpat šajos jautājumos, ja ir grūti iegaumēt policijas tālruni, var zvanīt uz Ķekavas novada pašvaldības bezmaksas informatīvo tālruni 8488, kur tad zvans tiks savienots ar pašvaldības policiju.

 

Administratīvā pārvalde
23.04.2020.

 

 

  Drukāt