Ķekavas novada vides akcijas “Augam TĪRI” ietvaros brīvdienās tiks izvesti nolietotās elektropreces, riepas un lielgabarītu atkritumi

 

Ķekavas novada pašvaldība aicina rīt, 8. maijā, tos privātmāju īpašniekus un māju apsaimniekotājus, kuri pieteikušies Ķekavas novada vides akcijā “Augam tīri”, novietot pieteiktos izvedamos atkritumus  pie savas mājas esošiem sadzīves atkritumu konteineriem tā, lai tiem varētu piekļūt ar speciālo transportu, un  līdz izvešanai jāuzrauga kārtība un tīrība.

 

Pieteiktos atkritumus  - lielgabarīta  un bioloģiskos atkritumus, autoriepas un nolietotās elektropreces – atkritumu apsaimniekotājs SIA “Clean R” izvedīs šis nedēļas nogalē -  9. un 10. maijā, uzsākot ceļu ap plkst. 8.00 no rīta.

 

Kā norāda “Clean R”,  tiks izvesti tikai iepriekš pieteiktie atkritumi.  Dažādu veidu atkritumi tiks apsaimniekoti ar dažādiem transportiem, proti, divas atkritumu mašīnas izvedīs lielgabarīta atkritumus, viena elektropreces un riepas, viena bioloģiskos atkritumus. Izvešanu plānots pabeigt līdz 10. maija vakaram.

 

Taču pašvaldība šeit vērš uzmanību, ka vides akcijas laikā netiks izvesti sadzīves atkritumi un būvgruži, piemēram, flīzes, metāla caurules, putuplasts, apdares dēļi, santehnika, jumta seguma loksnes, batuta rāmji, velosipēdi, velotrenažieri, stikla burkas, pudeles, bērnu kvadracikli, metāla dārza krēsli, stikla galdi, spoguļi, automašīnas detaļas, ugunsdzēšamie aparāti, rīģipsis, logu rāmji ar stikliem un logu stikli, makulatūra, satelīta antenas, šīferi, žoga sieti, garāžas durvis, tekstils – maisi ar drēbēm un polikarbonāts no siltumnīcas. 

 

Tāpēc aicinām iedzīvotājus būt atbildīgiem un būvgružus, kā arī sadzīves atkritumus nemēģināt novietot pie pārējiem pieteiktajiem izvedamajiem atkritumiem un cerēt, ka tos nejaušības kārtā izvedīs. Tie akcijas laikā bez maksas netiks izvesti.  Ja novada iedzīvotājiem ir nepieciešams izvest būvgružus vai citus šai akcijai neatbilstošus atkritumus (vairāk kā četras riepas, izlietni u.c.) -  aicinām sazināties ar “Clean R” Klientu centru pa tālr. 67111001 vai rakstīt uz e-pastu kc@cleanr.lv,  piesakot maksas pakalpojumu.

 

Vides akciju “Augam tīri” rīko Ķekavas novada pašvaldība sadarbībā ar SIA “Clean R”, un tajā iedzīvotāji varēja pieteikties līdz 25. aprīlim. Kopumā tika saņemti gandrīz 350 pieteikumi, pārsvarā no privātmājām.  Šāda vides akcija tiek rīkota pirmo reizi, jo  tās laikā no iedzīvotāja pieteiktās mājas adreses bez maksas tiek izvesti lielgabarīta atkritumi, nolietotās elektropreces, bioloģiski noārdāmie atkritumi un vieglo automašīnu riepas.

 

Tie iedzīvotāji, kuri nepaspēja pieteikties dalībai akcijā “Augam TĪRI”, var līdz 15.maijam izmantot arī šķiroto atkritumu savākšanas laukuma  “Gurnicas” Ķekavā īpašos pakalpojumus - bez maksas nodot četras vieglo automašīnu riepas un bioloģiski noārdāmus atkritumus:

  • gada laikā viena privātpersona šķiroto atkritumu laukumā drīkst nodot četras nolietotas riepas no vieglās automašīnas. Netiek pieņemtas riepas no industriālās, celtniecības un traktortehnikas, kā arī riepas ar diskiem;
  • bioloģiski noārdāmie atkritumi ir augi, ziedi, nopļauta zāle, koku lapas, zariņi (līdz 5 cm diametrā). Tie nedrīkst būt ar zemi un akmeņiem.


Laukuma darba laiks: otrdienās 9.00—13.00, trešdienās 15.00—19.00, ceturtdienās 9.00—13.00, piektdienās 13.00—17.00, sestdienās 11.00—15.00. Svētdiena un pirmdiena ir brīvdiena.

 

Administratīvā pārvalde
07.05.2020.

 

 

 

 

  Drukāt