Ķekavas novadā pieteiktas 22 talkošanas vietas, šodien var vēl pieteikties

Lielā Talka 2020 notiks  rīt, 16.maijā, no plkst. 9.00 līdz 15.00 vienlaicīgi visā Latvijā. Patlaban Ķekavas  novadā ir reģistrētas 22 talkošanas vietas: Ķekavas pagastā – 17 un Baložu pilsētā – piecas, informē Lielās Talkas koordinatore Ķekavas novadā Sigita Varika.

 

Taču tiem  iedzīvotājiem, kas vēl nav paspējuši pieteikušies, bet plāno rīt, 16.maijā, piedalīties Lielajā Talkā,  šodienas laikā jādodas uz mājaslapu www.talkas.lv, kur jāatzīmē sakopjamā vieta kopējā Talkas kartē.

 

Ķekavas novada pašvaldība Lielās Talkas ietvaros koordinē piesārņoto vietu reģistrēšanu un savākto atkritumu aizvešanu. Talkas laikā piepildītie maisi atstājami tikai iepriekš reģistrētajās talkas vietās. Jautājumu gadījumā lūdzam sazināties ar koordinatori pa tālr. 26417724.  

 

Šogad, ņemot vērā ārkārtējo situāciju valstī, ieviesti papildu noteikumi talkotājiem, kurus jāievēro, lai neapdraudētu sevi un apkārtējos – ievērot 2 metru distanci un atcerēties par roku higiēnas prasībām. Arī Lielās Talkas formāts šajā pavasarī mainījies – iedzīvotāji aicināti talkot solo, duo vai ģimenes talkās – labiekārtojot vai uzkopjot teritoriju.

 

Uzkopšanas talkās, kuras notiek publiskās teritorijās un kurām ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums, var talkotāji var saņemt bezmaksas maisus.  Pašvaldība  no šīm talku norises  vietām nodrošinās savākto atkritumu izvešanu.

 

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šogad talkotāji aicināti šķirot atkritumus. Vēršoties pie pašvaldību koordinatoriem iespējams saņemt zilas un baltas krāsas atkritumu šķirošanas maisus. Zilās krāsas maisi paredzēti plastmasas atkritumiem, savukārt baltie – pārējiem.

 

Lielās Talkas dalībnieki var ne tikai vākt atkritumus, bet darīt arī citus labus darbus – stādīt kokus, radīt puķu dobes, labiekārtot māju pagalmus, izgatavot putnu būrīšus, atjaunot žogus un soliņus. Izvēlieties sev piemērotāko Lielās Talkas darbiņu un padariet apkārtni skaistāku, lai prieks pašam un pārējiem.

 

Lielās Talkas dalībnieki aicināti līdz svētdienai iesūtīt fotoattēlus no savas talkošanas vietas, kur tā redzama pirms un pēc talkas darbiem. Attēlus aicināts iesūtīt uz e-pastu: talkas@talkas.lv. Čaklākajiem talkotājiem organizatori sagatavojuši pārsteiguma balvas no sadarbības partneriem.
 

 

Administratīvā pārvalde
15.05.2020.

 

 

 

  Drukāt