Ķekavas novadā mācību gada noslēgumam gatavojas 214 absolventi

 

Lai nodrošinātu veiksmīgu mācību procesu ārkārtas situācijas laikā, visi Ķekavas novada skolēni jau divus mēnešus mācās attālināti. Īpaši satraucošs laiks tas ir skolu absolventiem, kuri gatavojas mācību gada noslēgumam – 178 skolēni Ķekavas novadā ir 9. klašu beidzēji, kuriem eksāmeni šogad ir atcelti, un 36 skolēni ir 12. klašu beidzēji, kuri eksāmenus kārtos kā plānots.

 

Šajā mācību gadā ir plānots, ka Ķekavas novadā 9. klasi absolvēs 178 skolēni – 101 no Ķekavas vidusskolas, 52 no Baložu vidusskolas, 17 no Daugmales pamatskolas un 8 no privātskolas ‘’Gaismas Tilts 97’’. 9. klašu skolēniem eksāmeni ir atcelti,  bet ir atļauts organizēt latviešu valodas eksāmenu mazākumtautību izglītības programmās. Šo iespēju izmantos Baložu vidusskola, kurā latviešu valodas eksāmenam ir pieteikušies 26 no 28 mazākumtautības klases skolēniem. Lai sagatavotu skolēnus šim eksāmenam, kā arī, lai veicinātu sekmīgu 9. klašu skolēnu mācību gada pabeigšanu, ir atļautas klātienes konsultācijas mācību iestādēs.

 

Plānots, ka 12. klasi Ķekavas novadā absolvēs 36 skolēni – 29 no Ķekavas vidusskolas un 7 no Baložu vidusskolas. 12. klašu skolēni eksāmenus kārtos klātienē, ievērojot drošības noteikumus, kas paredz ieturēt 2 metru distanci un atrasties ne vairāk kā 25 cilvēkiem vienā telpā, tāpat tiks nodrošinātas roku dezinfekcijas iespējas un sejas maskas. Lai veiksmīgāk sagatavotos eksāmeniem un sekmīgai mācību gada pabeigšanai, paralēli attālinātajām mācībām, notiks arī klātienes konsultācijas ar skolotājiem, kas arī tiks organizētas, nodrošinot visas drošības prasības.

 

Ārkārtas situācijas laikā izlaiduma pasākumi ir atļauti, organizējot dokumentu svinīgo saņemšanu absolventiem klātienē un ievērojot visus drošības noteikumus, kas paredz ieturēt 2 metru distanci un atrasties ne vairāk kā 25 cilvēkiem vienā telpā,  bet ir aizliegts rīkot izlaiduma svinības. Līdz ar to Ķekavas novada izglītības iestādēs izlaidumi notiks, taču tie nebūs tādi kā ierasts.

 

Administratīvā pārvalde
18.05.2020.

 

 

 

  Drukāt